Som du kanske vet är det extremt lätt att se gratis film online idag, men tyvärr finns det många legala fallgropar en ovan användare lätt kan falla i. Efter en snabb googling är det tyvärr de mer ljusskygga sajterna som dyker upp överst. Exakt vad som är laglig film och inte är en snårig, legal djungel. En del sajter som balanserar i gråzonen försöker hävda att de själva inte har några servrar som filmerna ligger på, utan att de endast strömmar via andra sajter.

Se gratis film lagligt

När det gäller gratis.se kan du vara säker på att vi aldrig rekommenderar olagliga tjänster eller produkter. Smakar det så kostar det, och vill du se film i både HD och 3D finns det inga alternativ som är permanent gratis. Däremot finns det flera aktörer som låter dig testa fritt en månad, och ett par av dessa tänkte vi kika närmare på här. Börja att se gratis film lagligt nu!

prova cmore gratis två veckor

Cmore låter vem som helst testa tjänsten gratis i två veckor. I tjänsten ingår bland annat TV4 helt utan reklam, vilket Cmore faktiskt är ensamma om att kunna erbjuda. Du har även tillgång till SVTs utbud. Den största behållningen är dock alla filmer som finns, dessa Hollywood-rullar är Cmores stora styrka.

En annan strömningstjänst online som kanske mer inriktar sig på film än nyheter och dokumentärer, är Plejmo. Till skillnad från andra, liknande tjänster behöver du inte skaffa ett abonnemang hos Plejmo för att se gratis film lagligt. Istället betalar du per film. Fördelen med detta är att du slipper tänka på ett abonnemang som ska förnyas eller avslutas, och kan istället välja exakt vad du vill betala för.

plejmo gratis film

Från VHS till DVD, Blu-ray och strömning

Om du inte är så insatt i grundläggande filmhistoria ska jag ge dig en kortare genomgång här. Fram tills 10-talet kan man säga tittade de flesta på film med hjälp av DVD eller Blu-ray. Det fysiska filmmediet har utvecklats under lång tid, till exempel minns du kanske VHS som kom på 80-talet. Det var kassetter med analog tejp som idag tillhör det förgångna. VHS överlevde ändå ända fram tills i början av 2000-talet då DVD tog över.

Sedan hände något intressant. Blu-ray vann kampen mot HD-DVD och alla trodde nu att blåstrålen skulle bli framtidens filmformat. Men så har det inte blivit. Visst säljs det en och annan Blu-ray-skiva, men kort efter att Blu-ray skulle ta över filmmarknaden vände folk blickarna mot gratis film online istället. Helt plötsligt hade internethastigheten blivit så snabb att det gick att strömma HD-film.

I och med strömningsrevolutionen började det även bli möjligt att se film olagligt, utan att betala en krona till upphovsrättsinnehavaren. I början var det mycket bråk mellan filmbranschen och piraterna (och det är det fortfarande till viss del). Till slut tvingades dock branschen inse att fysiska skivor kanske inte var framtiden ändå, och därför började lagliga strömningstjänster att lanseras.

Vi minns nog alla 90-talet då man gick till den lokala videobutiken och hyrde en film för 50 spänn. Idag får du nästan en månad av obegränsad film för samma summa! Det har med andra ord blivit mycket billigare att se på film idag än det var för 25 år sedan. Fortfarande är det dock så att väldigt många människor tyvärr laddad ned film olagligt. Därför är det ju extra bra att det finns sätt att se gratis film online, och bildkvaliteten dessutom i princip kan mäta sig med Blu-ray (i alla fall om man har 50 tum eller mindre).

Prova Cmore eller Plejmo fritt idag. Du har faktiskt ingenting att förlora förutom lite tid!