De bästa gratisgrejerna

För Mycket Socker

Letar du efter för mycket socker?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om för mycket socker.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

testa mig för diabetes

Det här kanske inte låter lika roligt som gratis mat eller rabatter på spännande produkter, men det är viktigt att hålla koll på blodsockret! Framför allt handlar det om att upptäcka människor som befinner sig i riskzonen för diabetes typ två. Genom att utföra detta gratis test får du bättre koll på din hälsa, och dessutom finns det sjuksköterskor på plats som svarar på frågor.

Är du intresserad ska du bege dig till Mall of Scandinavia den 28 augusti mellan 11:00 och 16:00. Exakta platsen i köpcentret är Apoteket plan 0. Kan du inte just detta datum finns det fler att välja på, bara kolla sajten vi länkar till här nedanför. Dock måste du bo i eller i närheten av Stockholm.

För att blodprovet ska visa rätt behövs lite av ditt blod, så var beredd på att det kommer sticka till! Sedan får man inte äta eller dricka något en timme innan testet (förutom vatten, det går bra).

Det är inte säkert att du ens vet att du går omkring med förhöjda blodsockernivåer (det märks inte alltid), så ta chansen att kolla dina nivåer nu när du får göra det gratis.

testa blodsockernivån för diabetes

Diabetes är en av de största folksjukdomarna i Sverige, så om du är drabbad kan du direkt glömma att du skulle vara ensam. Faktum är att ungefär en halv miljon svenskar lider av diabetes typ 2, det vill den form av sjukdomen som orsakas av livsstil och/eller ärftlighet. Oftast har ett högt sockerintag med saken att göra, men inte alltid.

Hur som helst kan det även vara så att du kan ha diabetes utan att veta om det (än). Det är just sådana personer den här gratis blodsockerkollen är till för. Vill du göra ett gratis test, och dessutom få mer information från kunnig personal, ska du bege dig till Söderhallarna på Södermalm den 17 april. Diabetes Wellness Sverige, som organiserar det här, kommer stå utanför Apoteket mellan 11:00 och 16:00 på onsdagen.

Tänk på att du inte äter eller dricker något minst en timme innan du beger dig till kollen. Vatten spelar dock ingen roll. Om du känner någon som du vet behöver testa sina blodsockernivåer ska du inte tveka, utan prata med den personen. Ju tidigare man märker sina problem, desto lättare blir det att göra någonting åt dem. Det kan även vara en skön bekräftelse att veta att nivåerna är normala!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Kolla ditt blodsocker gratis om du bor i Vällingby

Erbjudandet gäller inte längre 21/01/2019 gratis tjänster
testa ditt blodsocker i vällingby

Blodsockret ska man hålla koll på. Diabetes typ 2 är idag att klassa som en folkhälsosjukdom i Sverige och om tio år beräknas hela 600 000 svenskar bära på sjukdomen om inget görs. Diabetes typ 2 kan vara ärftlig, men kan även bero på en ohälsosam livsstil med för mycket socker i maten.

Men det är långt ifrån alla som vet att de bär på diabetes. Enligt statistiken är 1/10 helt omedvetna om att de har diabetes typ 2. Därför är det så bra att, åtminstone alla som bor i Vällingby, nu på fredag kan testa sig för diabetes. Det är helt gratis!

Genom att erbjuda gratis blodsockertest hoppas man på att kunna fånga upp många av de som ligger i riskzonen, men som kanske inte kommer sig för att testa sig (av ekonomiska skäl). Det är alltså nu på fredag du kan gå och testa dig helt gratis. Platsen är Vällingby Centrum vid Hemköp-butiken, och tiden är nu på fredag den 25 januari mellan 11:00 och 16:00.

Tänk på att du inte får äta eller dricka något (förutom vatten, det går bra) en timme innan provet ska tas. Det går bra att ställa frågor på plats då en sjuk sköterska (vi skojar bara, det ska naturligtvis stå ”sjuksköterska”) kommer vara på plats.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid