Följ med oss in i djungeln av alla de gratis dejtingsajter som erbjuds där ute! Det lättaste sättet att hitta en person som har samma intressen och mål som dig är att leta efter din perfekta partner på internet.

Gratis är inte alltid gratis

Det finns hur många gratis dejtingsajter som helst, men det är inte alltid lätt att veta vilka som erbjuder 100 % gratis dejting. Många skriver att det inte kostar något att registrera sig, men om man sedan vill se andra profiler och skicka meddelanden så börjar de helt plötsligt vilja ha betalt.

gratis online dejting med hjärta

Se upp för lurendrejeri

Det finns också massor av scam att se upp för. En hel del webbplatser överöser dig med bilder på vackra damer och unga tjejer, men i verkligheten är det en stor överrepresentation av män på dessa sajter. Med andra ord blir det förmodligen lätt att hitta en man som passar dig, men du som letar efter en kvinna har väldigt stor konkurrens. Tyvärr är det också så att vissa sajter som erbjuder dejting gratis anlitar personer som utger sig för att vara snygga damer, men som i själva verket är män som använder falska profilbilder och vars enda jobb är att sitta och chatta med dig för att få dig intresserad av att träffa singlar gratis.

Exempel på gratis dejting sajter

Nu när vi har gått igenom det praktiska är det dags för en överblick av gratisutbudet som finns där ute.

Den glada pannkakan
Med över 10 års erfarenhet och över en halv miljon registrerade personer lovar Happy Pancake dejting gratis, som finansieras av annonsreklam i stället för medlemskostnader.

Mazily
På den här webbplatsen kan du också komma igång med att hitta och chatta med potentiella partners. Mazily lovar att du kan registrera dig och kontakta andra personer gratis, men om du vill ha ett helt obegränsat konto måste du betala för deras premiumtjänst, kallad Mazily Pop.

upplev dejting gratis vid havet

Hitta den rätta med ”Hitta rätt”
En sajt som också är gratis att komma igång med är Hittarätt.net (det borde vara en enkel url att komma ihåg). Presentationen är enkel och inte så tilltalande, men den här sidan kan vara ett bra alternativ till de andra, och om du har testat en av alla de gratis dejtingsajter som finns kan du lika gärna testa flera, för ökad chans.

Internationella dejtingappar
Hittills har vi gått igenom några av de mest populära svenska dejtingsajterna, men självklart finns det (nästan) miljarder dejtingappar som du kan hitta online för att träffa singlar gratis. Tinder är den största och den känner du säkert redan till, även om tilläggstjänsten Tinder Plus kostar pengar för att använda. Andra exempel är Lovoo och Badoo, men utbudet är enormt så besök Apple Store eller Google Play för att hitta din favoritapp.

Hedersomnämnanden
Vi kan inte låta bli att nämna det klassiska nätforumet Lunarstorm, där framförallt ungdomar samlades under tidigt 2000-tal. Detta var hur stort som helt i Sverige och dessutom fanns det inget Facebook då. I dag finns inte Lunarstorm längre, förutom som ett minne för oss som var med på den gamla goda tiden. I stället har en liknande webbplats, wwww.stajlplejs.com växt fram. Precis som Lunarstorm är denna plats mest för tonåringar och kanske inte där vuxna personer vill hänga. Framförallt är det inte alls lika stort som Lunarstorm än gång var. Men kul att kolla in om du är en nostalgiker.