Föredrar du Android framför iOS? I ärlighetens namn är det ju så att Apple tar rätt mycket betalt endast för sitt varumärke, och konkurrenterna ger inte sällan bättre valuta för pengarna. Den här sidan är därför dedikerad till appar och spela anpassade för barn. Naturligtvis är samtliga produkter vi listar här helt gratis!

Toca Kitchen

Här kommer något roligt för dig som vill laga mat! Naturligtvis så pass enkelt att ett barn kan göra det ... I Toca Kitchen väljer du mellan tre olika karaktärer (alla har olika smak) och ger dem sedan något att äta. Du väljer själv om de ska äta ingrediensen rå, eller om den ska tillagas först (ingrediensen alltså, inte han som äter!).

appar på android för barn

Hello Kitty Nail Salon

Vill du också fixa naglarna och bli lika fin som Hello Kitty? Det här spelet är perfekt för små tjejer som kanske vill fixa sina egna naglar men inte får för mamma. Det går att dela bilderna på naglarna man skapat i spelet. En stor förel är att spelet även fungerar på surfplattor.

Kids Painting (Lite)

De flesta barn gillar att rita, så varför inte göra det på skärmen utan kladd? Kids Painting (Lite) är en mycket lättanvänd app som låter barnet färglägga färdiga bilder, men även rita själv lite hur det vill! Naturligtvis sparas de små konstverken som senare kan visas för mamma och pappa.

Pinos bondgård

Kan det inte vara trevligt att sköta om djur på en bondgård, helt utan stress, krav eller poängsamlande? Håller du med ska du ladda ned Pinos bondgård till ditt barn. Det går ut på att göra allt från att samla ihop fallande äpplen till att mata kor och samla ägg som hönorna värper. Det är inte alltid appar till barn behöver ha ett kunskapssyfte, det här är ren och grisskär underhållning!

Matchande pussel

Det finns få typer av spel som får barn lika tysta som ett uppslukande pusselspel där de verkligen måste gnugga de små geniknölarna! I Matcharna pussel finns det 24 olika pussel att utmana sig med. Allting baseras på bilder och är avsedda för barn i förskoleåldern. Syftet är att barnet ska lära sig relationer och likheter med olika objekt. Ett stort plus för att det inte finns några jobbiga annonser!

LEGO Creator Islands

Minns du klassikerna Sim City där man skulle bygga sin egen stad? Nu finns ett liknande spel på Android som heter LEGO Creator Islands, och går ut på att bygga med LEGO-figurer på olika öar. Upplägget är naturligtvis betydligt enklare än Sim City, och passar bra för en skaparglad fyraåring.

PJ Masks: Moonlight Heroes

Vill du ha ett roligt actionspel som inte går ut på att lära sig massa saker (det gör man ju i skolan!) så passar det här bra för dina barn. Det finns tre olika karaktärer att välja mellan och upplägget påminner en del om Super Mario. 21 banor får du gratis när du laddar ned spelet, men det finns möjlighet att köpa till fler.

Moji Klockis

En perfekt app för att lära en fyraåring den analoga klockan. En röst på svenska berättar först vad klockan ska stå på, och sedan är det upp till barnet att vrida fram eller bak visarna så att det blir rätt. Var gärna med ditt barn och förklara vad som händer under tiden. Hehe, Fattade du det sista där? TIDEN!

Merry Cubes

Här kommer lite välbehövlig hjärngympa i form av den app från Kindermatica. Spelet går ut på att vända på kuber, och alla kuber har olika bilder på varje sida. Tillsammans bildar de en bild, och målet är naturligtvis att pricka in rätt bild. De lättaste har olika bakgrundsfärger, medan de klurigare har samma färg med olika figurer eller mönster.

PAC-MAN

Vi avslutar listan med en riktigt ärkeklassiker inom spelvärlden, nämligen 80-talets arkadhit PAC-MAN! Upplägget är superenkelt, där PAC-MAN jagar runt efter prickar i labyrinten. Men han får se upp eftersom spökena är honom hack i häl. Konceptet är lika enkelt som att äta pizza (PAC-MANs form kom ursprungligen från en pizza slice) och inga språkkunskaper behövs.