Innan du ska köpa en begagnad bil eller sälja din egen, bör du absolut ta reda på fordonets ungefärliga värde. När du är köpare ger det dig ett bättre läge att få ner priset eller undvika dyra köp. När du är säljare får du fram ett ungefärligt pris som du kan begära av en eventuell köpare. Det är dags för en gratis bilvärdering!

Det finns bra tjänster på nätet som enkelt och gratis låter dig fylla i registreringsnumret på fordonet du vill ha information om, och direkt få fram exakt modell och årsmodell. Naturligtvis går det inte att säga exakt vad du kan få för pris för din bil, det bestämmer marknaden. Men du kan använda uppgifterna som argument och sedan är det ju alltid kul att veta själv vad ens bil är värd, även om du inte ska sälja den. Om inte priset har gått ner för mycket ... Här nedan listar vi tre webbplatser där du kan få gratis bilvärdering.

10 miljoner sökbara fordon

10 miljoner bilar i gratis bilvärdering

Om du slår in ”biluppgifter” i sökmotorn kommer du till en stilren och användarvänlig sajt, där du får tydlig information om modell och årsmodell, samt till och med chassinumret eller VIN. Denna sajt rankar även fordonet i kategorier som miljö, ekonomi och prestanda. Den här tjänsten är riktigt bra och du får ut massor av information som du hos andra sajter måste betala för. Här finns även tilläggstjänster som låter dig veta om det finns obetalda skulder hos Kronofogden som kommer från felparkeringsavgifter eller fodonsskatt.

Alltombilen.com är vad det låter som
Den här sajten kan det mesta om bilar. Ta reda på hur du värderar din bil på ett professionellt sätt, hur du stylar den samt naturligtvis hur du köper och säljer. Det här är en komplett informationssida för dig som älskar våra ”fyrbenta” vänner!

Bilpriser.se
Här får du din bilvärdering enkelt och snabbt, men för mer info måste du betala. Fyll i registreringsnumret så får du fram bilens data direkt. Sedan kan du ändra variabler som modell, antal körda mil och vilket datum som bilen sattes i trafik, för att få en bättre översikt på marknaden, och se var den verkliga prisminskningen börjar och slutar.

gratis bilvärdering för gammal bil

Vill du sedan ha ännu mer information om bilen kan du välja att köpa en utförligare rapport. I dessa rapporter får du detaljerad info som mätarhistorik, antalet ägare, om bilen varit stulen eller använts som taxi, etc. Det kan verka dyrt att köpa en rapport för 150-200 kr, men det kan det vara värt, jämfört med att stå där med en köpt begagnad bil som radar upp fel och brister på löpande band. Men börja alltid med en gratis bilvärdering.

Vad är VIN och chassinummer?
Alla bilar har ett VIN (vehicle identification number), även kallat chassinummer, och fungerar som ett personnummer för fordonet. Detta nummer är i själva verket en blandning mellan siffror och bokstäver som man kan läsa av med tabeller (googla VIN eller chassinummer för mer info). Mest intressant är det första och tionde tecknet. Det första tecknet i VIN visar var fordonet byggdes. Är det första tecknet exempelvis 1, 4 eller 5 så vet man att bilen byggdes i USA. Står det ”J” byggdes den i Japan, ”S” för Storbritannien o.s.v. Det tionde tecknet i VIN skvallrar om årsmodellen.