Någon som minns ICQ? Någon som fortfarande använder Skype? Idag finns en hel uppsjö av olika alternativ för dig som vill chatta gratis online, men vi tänkte inte bara fokusera på apparna som du kan ladda ned, utan även på en sajt där du direkt kan hitta folk att chatta med – gratis naturligtvis. För att kunna chatta, alltså prata med andra via internet, måste du ha en smart telefon. Detta på grund av att hela utbudet med chattappar endast finns tillgängligt på sådana telefoner. En av många fördelar med onlinechatt är att du slipper ringa och därmed betala dyra telefonräkningar. Chatten går på internetlinan och kostar därmed ingenting utöver det du betalar varje månad.

Du behöver inte fiber för att chatta online heller, eftersom enbart rösten inte suger åt sig så mycket bandbredd (data som skickas mellan dig och den du pratar med). Det finns även alternativ med video. Textchatt är väl det mest klassiska och har fortfarande sina fördelar, till exempel om du sitter någonstans där du inte kan prata högt. Är du kanske lite äldre och inte skaffat chatt än ska du veta att det aldrig är för sent! Naturligtvis är det säkert, du pratar aldrig med okända om du inte vill det.

WhatsApp

Det här är förmodligen den populäraste chattappen i västvärlden just nu. Den är gratis, enkel att ladda ned och fungerar alltid utan att krångla. Men är den helt perfekt? Nej, faktiskt inte! Det finns en sak vi stör oss på med WhatsApp och det är att den fungerar så dåligt på datorn. Visst, den är gjord för mobiler, men jämför vi med Skype så går Microsofts program att använda på både dator och mobil. När du använder WhatsApp på datorn måste du samtidigt ha appen igång på mobilen. Du kan inte röstchatta på datorn heller.

gratis chatt med whatsapp

Men bortsett från dessa små klavertramp fungerar WhatsApp ypperligt. Text, bild och video fungerar utan problem och det finns inga dolda kostnader eller betalväggar. För att lägga till en ny kontakt behöver du bara personens telefonnummer. Naturligtvis fungerar WhatsApp både för iOS och Android och till och med för Windows Phone faktiskt! Du har också smidiga funktioner som gruppsamtal och möjligheten att använda kameran för att ta bilder utan att lämna appen. Eftersom det är så många använder denna app finns de allra flesta här.

Stranger.se

Den här appen finns som hemsida också, men det är inte det som gör den så speciell. Istället handlar Stranger.se om att prata med människor du inte känner, alltså främlingar, Av denna anledning har den helt andra användningsområden och syften än WhatsApp. Här kan du titta in när som helst och det finns alltid någon att prata med. Samtalsämne bestämmer ni själva och det kan vara allt mellan himmel och jord. För det är ju inte alltid familj och vänner finns nära till hands, och ibland kan det vara riktigt skönt att prata ut sig med människor som inte känner till någonting om en.

pratsugen hos stranger

Alla chattar här garanteras anonymitet, vilket förstås också innebär att du kanske inte ska lita på personen i andra änden för mycket då du inte har en aning om vem det är. Om du vill fly från det anonyma kan du skaffa medlemskap, men det kostar pengar. Fördelen blir då att du kan hålla kontakten med folk du träffar via sajten. Blir du medlem kan du delta i chattrum också med fler än två personer samtidigt (i de privata chattarna är det alltid bara du och någon annan).