Det svenska musikundret Spotify kan du skaffa gratis, men då får du stå ut med reklam och ganska begränsade valmöjligheter. Visserligen har de flesta säkert redan testat musiktjänsten redan, men det finns också de som kanske inte vet vad Spotify är. Eller så vet de men inte provat än av olika anledningar.

Så till att börja med är Spotify en musiktjänst som låter dig lyssna på i princip vilken låt som helst genom strömning. Strömning är då du inte behöver ladda ned någonting, utan låten "strömmas" direkt från en server som Spotify äger. Ungefär som när du tittar på YouTube.

Det som skiljer Spotify Premium från gratistjänsten är följande:

  • Ingen reklam
  • Lyssna på vilka låtar du vill, och byt låt så ofta du vill
  • Ladda ned musik för tillfällen då du inte har internet

I vanliga fall kostar Spotify Premium 99 kronor per månad, men nu kan du alltså få tillgång till hela utbudet och alla funktioner helt gratis under tre månader. Villkoret är att du aldrig tidigare får ha prenumererat på Spotify Premium. Observera också att du måste lämna betaluppgifter, även fast du bara accepterar gratisperioden. När de tre månaderna är slut löper abonnemanget automatiskt vidare och du får betala 99 kronor. För att undvika detta ska du säga upp ditt abonnemang innan de tre första månaderna är till ända.