De bästa gratisgrejerna

Gratis Aktiviteter

Letar du efter gratis aktiviteter?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om gratis aktiviteter.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

viking line gratis minikryssning

Är du inte redan medlem i Viking Line Club tycker vi att du ska bli det omedelbums! För det första är det gratis, och för det andra dyker sådana här gratiserbjudanden upp då och då från Viking Line. Den lilla tid och det lilla besvär det tar att bli medlem är alltså lätt värt investeringen.

Minikryssningen sker som vanligt mellan Kapellskär och Mariehamn, och det här ingår:

 • Bussresa till Kapellskär (endast från Viking Lines upptagningsområde*)
 • Kaffe och mazarin i kafeterian ombord
 • Minikryssning mellan Kapellskär och Mariehamn

*Du kan se alla upptagningsområden på Viking Lines hemsida som vi länkar till via den röda knappen här nedanför.

Om du inte kryssat med Viking Line tidigare kan vi berätta att Mariehamn är huvudstaden på Åland, så resan blir inte särskilt lång (därav benämningen ”minikryssning”).

Förutom gratis minikryssning kan du även handla ombord, och då får du upp till 50 procent rabatt på parfymer, mode, skor och mycket mer. En riktigt häftig funktion är att du kan se dig omkring på båten, fast du sitter hemma! Viking Line har gjort som Google och erbjuder 360 graders vyer ombord. Med den här funktioner vet du vad du kan förvänta dig!

Det här gratiserbjudandet gäller alltså endast medlemmar i Viking Line Club (gratis att gå med) och avresan måste ske mellan 28 oktober och 30 november.

gå ned i vikt med nutrilett

Den här kampanjen är rätt specifik, och gäller bara dig som:

 • Är mellan 30 och 50 år
 • Bor i Stockholm, och helst i närheten av Solna
 • Precis avslutat eller planerar att gå ned i vikt

Produkter som hjälper en gå ned i vikt måste vara bland det mest klassiska som finns. Men branschen har också ett relativt lågt förtroende då det genom åren funnits många bondfångare som velat slå mynt av överviktiga människors desperation. I en sådan bransch är förtroende extra viktigt, och därför kan vi rekommendera Nutrilett. Särskilt med tanke på att den här kampanjen förser utvalda med 1 000 kronor att handla Nutrilett-produkter för.

Men det här är inget vanligt test där du får hem något i brevlådan och sedan ska blogga om det. Istället måste du bege dig in till Solna för att där delta i en workshop tillsammans med andra som har samma mål som dig: att gå ned i vikt. Av den här anledningen är det viktigt att du känner dig bekväm med att prata om din egen vikt inför andra.

Workshoppen äger rum i Solna den 5 september mellan 16:00 och 20:00. Du anmäler ditt intresse på Nutriletts Facebook-sida som du kommer till via den röda knappen här nedanför.

Gratis innebandy i Malmö

Erbjudandet gäller inte längre 04/08/2019 gratis aktiviteter
innebandy för barn och ungdomar

Är du själv mellan 6–16 år eller har barn som är det? Då kan du/de prova att spela innebandy helt gratis mellan onsdag och söndag kommande veckan nu (7–11 augusti). Arenan heter Kirsebergs Sporthall och den håller öppen för gratisspel mellan 10:00 och 14:00. Eventet arrangeras med föreningen Kul i Malmö, som ofta hittar på roliga aktiviteter ämnade åt barn och unga. Oavsett om du knappt vet vad innebandy är, eller om du bara vill gå dit med kompisgänget och spela är det här något för dig.

Om du inte alls vet vad innebandy är så påminner det lite om den betydligt större sporten ishockey. Det vill säga, ett antal spelare i varje lag tävlar mot varandra genom att försöka få in bollen i motståndarens mål. Underlaget är dock inte is utan innebandy spelas i gymnastikhallar. Det är ett snabbt spel med mycket action, men se upp så du inte viftar med klubban i någons ansikte, sådana spelare brukar kastas ut ganska fort …

Även om du inte har någon utrustning kan du bege dig till Kirsebergs Sporthall under dessa datum i alla fall, eftersom du får låna klubba på plats. Att spela innebandy är inte bara bra för att träna kroppen, det är även en social sport där barn och ungdomar får träffa andra i samma ålder.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
viking line gratis minikryssning

Viking Line har under augusti ett oslagbart erbjudande för alla som någon gång velat koppla av under en vacker kryssning. Nu har du chans att göra det helt gratis under årets sista sommarmånad! Enda haken är att du måste vara medlem i Viking Line Club, men eftersom det också är gratis kan du skapa ett medlemskap direkt!

Du börjar med att klicka på den röda knappen här nedanför, och sedan när du är på Viking Lines hemsida kommer du till höger se en till röd knapp som det står ”BLI MEDLEM” på. Fyll i formuläret och sedan är det klart! Sedan när du är medlem kan du ta del av följande:

 • Gratis minikryssning mellan Kapellskär och Mariehamn
 • Gratis kaffe och mazarin i kafeterian ombord
 • Gratis anslutningsbuss till färjorna

När det gäller anslutningsbussarna har Viking Line en särskild sida där du kan se vilka områden som täcks. Tar du hellre bilen till båten går det också bra, men då tillkommer en avgift på 100 kronor.

Det finns en hel del att göra ombord också. Ta till exempel tax free-affären där du kan fynda med upp till 50 procent rabatt. Eller den berömda buffén som är framtagen med hjälp av Sveriges kocklandslag. Du har alltså möjlighet att roa dig lite extra om du vill, men är du bara ute efter en gratis minikryssning går det alldeles utmärkt!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

gratis fiske för barn

Vi tycker alltid det är lika roligt att hitta gratisaktiviteter som inte är centrerade till Stockholm eller Göteborg! Och vad förknippar medelsvensken med Norrland om inte vildmark och fiske? Ska du ta en tur på sjön krävs ganska mycket utrustning: båt, fiskespö, drag och rätt kläder. Med det här erbjudandet kan barn och ungdomar (10–17 år) vara med på gratis fiskeläger, där det enda de behöver ta med sig är en flytväst.

OK, så Västerbotten är ett väldigt stort område. För att vara mer precis utspelar sig lägret i länets största sjö Stora Bygdeträsket i Bygdsiljum. Om det inte heller säger dig något ligger denna vackra plats mellan Umeå och Skellefteå. Datumen är 2–4 augusti, men eftersom det bara finns 50 platser gäller det att du skyndar dig att boka. Klicka på den röda knappen här nedanför så tar vi dig direkt till sidan där du bokar plats till ditt barn.

Det enda barnet behöver ta med sig är alltså en flytväst, men har familjen utrustning finns det ingen som hindrar er att ta med den till lägret. På plats kommer det främst att fiskas abborre och gädda. Inga förkunskaper krävs, så alla som är intresserade av fiske är välkomna att boka!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis simskola för barn i Härnösand

Erbjudandet gäller inte längre 21/07/2019 gratis aktiviteter
gratis simskola i härnösand

Sommaren har påbörjat sin andra halva, men än finns det tid att lära sig simma om man ännu inte behärskar den förmågan. Under första halvan av augusti kommer Härnösands simhall att hålla två intensivkurser. Båda är en vecka långa. Det fina är att kurserna inte bara är till för pölplumsare som inte kan simma alls, utan även för barn som börjat lära sig men behöver mer övning. Det finns tre olika nivåer på kurserna:

Doppingen

 • För åldrar 6–10
 • Inga simkunskaper alls krävs
 • Tider är 10:30–11:00 samt 13:30–14:00

I doppingen tränas det framför allt på att barnet ska lära sig bli bekant med att befinna sig i vatten, snarare än att börja simma.

Krabban

 • För åldrar 6–10
 • Barnet måste kunna flytta och doppa huvudet
 • Tider är 09:45–10:15 samt 14:15–14:45

Krabban låter barnet börja med ben- och armtag, och sedan tränas det även livräddning.

Grodan

 • För åldrar 8–15 år
 • Barnet måste kunna grunderna i simning
 • Tider är 09:00–09:30 samt 15:00–15:30

I gruppen Groden får barnet träna simning ”på riktigt”. Det här är med andra ord rätt grupp för den som har tagit sina första tag, men ännu inte känner sig helt säker i vattnet.

Klickar du på den röda knappen här nedan tar du dig direkt till sidan där anmälan sker. De exakta datumen är 5–9 samt 12–16 augusti.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis aktiviteter för unga i Helsingborg

Erbjudandet gäller inte längre 07/07/2019 gratis aktiviteter
splash run i helsingborg

Snart är det dags för den (åtminstone lokalt) omåttligt populära vattenhinderbanan Splash Run i Helsingborg igen. Visserligen är folk i alla åldrar välkomna, men eventet är ändå främst riktat till barn och ungdomar. Men visst, om du är 45 om vill trampa runt lite i hoppborgen kommer ingen att hindra dig!

Splash Run börjar med en 13 meter hög rutschkana, och för att få åka den måste du vara minst 140 cm lång. Om du inte är det kan du fortfarande vara med, men måste du starta efter rutschkanan. Detta för allas säkerhet.

Eventet varar från 17 till 20 juli och öppettiderna är 10:00–19:00 varje dag (även på lördagen där). Platsen är fotbollsplanen på Olympiafältet och samtliga aktiviteter är helt gratis. Det enda som kostar är fikat som finns till försäljning på plats (men det går bra att ta med själv också). Observera att hundar och rökning är förbjudna, och du som förälder får inte åka med ditt barn i rutschkanan.

Klicka på den röda knappen här nedanför så kan du själv se bilder på vattenhinderbanan hos Fritid Helsingborg. Kolla gärna Facebook-sidan också (länkas från Fritid Helsingborgs sida) där ännu mer information finns, till exempel hur många människor som visat intresse för att komma under de fyra dagarna.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
svenskt lin

Om du är intresserad av linets historia finns det få platser i Sverige som kommer ge dig mer än Växbo Lin. Det är ett av få riktiga linneväverier som fortfarande finns i vårt land, och det finns mer än så att se:

Trolldalen
Sveriges bäst bevarade linberedningsverk.

Växbo bageri
Här säljer man bland annat egentillverkad glass, och allt bröd är gjort på lokala råvaror.

Växbo kvarn
Klassisk kvarn från 1800-talet som drivs av vatten. Följ hur det går till när säd blir till mjöl.

Det finns ingen entréavgift, så alla är välkomna att ta en rundtur! Faktum är att det inte behövs någon anmälan eller bokning heller. Däremot är den gratis rundturen endast öppen under vissa tider, närmare bestämt fredagar klockan 14:00 under juli. När visningen är klar (tar cirka en kvart) är det dags för ett besök i fabriksbutiken där riktigt sköna fynd kan göras. Växbo Lin är väldigt miljömedvetna och använder sedan 2018 sig endast av oblekt lin.

Produkterna du kan köpa (naturligtvis inget tvång bara för att du går på gratisvisningen) är inte de billigaste, men vill man vara miljövänlig kostar det.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis aktiviteter på Sommarkulturskolan

Erbjudandet gäller inte längre 27/06/2019 gratis aktiviteter
sommarlovsaktiviteter i malmö

Har du tråkigt under sommarlovet? Har familjen inte råd att åka på semester? Är du dessutom mellan 6 och 15 år gammal och bor i Malmö? Då kan du prova på flera gratis aktiviteter i Sommarkulturskolan!

Så vad exakt går det att göra på Sommarkulturskolan? Det bjuds på mycket klassisk kultur, det vill säga dans, målning, film och musik. Det finns totalt fyra olika lärare på plats som leder aktiviteterna och förklarar hur allting går till. Meningen är att barn och ungdomar ska få visa sin kreativa sida och skapa olika saker, snarare än att läsa böcker och titta på andras skapelser.

Du behöver inte anmäla dig på förhand, utan det räcker med att dyka upp på rätt plats under rätt tid. Du kan välja att bara komma en dag eller att besöka skolan flera gånger, det är upp till dig. I pauserna bjuds det dessutom på gratis frukt för att fylla på energin.

Aktiviteterna är uppdelade baserat på ålder där barn upp till 9 år startar på morgonen, och ungdomar upp till 15 år fortsätter på eftermiddagen. Aktiviteterna varar kontinuerligt fram till den 9 augusti. På Malmö stads hemsida som vi länkar till här nedan kan du själv ta en titt på det kompletta schemat.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Gratis minigolf för barn i Umeå

Erbjudandet gäller inte längre 17/06/2019 gratis aktiviteter
minigolf under sommarlovet

Alla barn som är mellan 6 och 15 år gamla ska ha fått ett så kallat ”Händer på lovet-kort” av skolan innan de sprang ut mot sommarlovet. Kortet är helt nödvändigt för att du ska kunna delta i gratisaktiviteter som denna. Har du tappat bort ditt kort måste du bege dig till en av fem platser (fråga din skola för mer information) för att hämta ett nytt. Observera dock att du inte kan göra detta förrän tidigast den 25 juni. Dessutom måste du ha med dig mamma eller pappa.

Den gratis minigolfen då? Jodå, det är bara att bege dig till Hedlundadungen och visa upp ditt ”händer på lovet-kort”. När du gör det får du alltid spela minigolf på den gröna filtbanan helt gratis. Gratiserbjudandet gäller dock bara måndag–fredag, på helgerna råder ordinarie priser. Minigolfen är öppen mellan 11 och 21 (de släpper på de sista spelarna 21 som får spela till 22) och det finns en kiosk där du kan köpa glass, kaffe och lite lättare maträtter.

Om vädret skulle larva sig dagen du tänkt spela ska du kolla Hedlunda Minigolfs Facebook-sida. Det här erbjudandet varar alltså alla vardagar under hela sommarlovet!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
karlshamn gratis bad

Bor du i Karlshamn är chansen stor att du känner till Väggabadet. Det är ett utomhusbad i lummig och fin miljö där alla kan samlas för ett trevligt dopp i sommarhettan. Ännu trevligare blir det från och med idag, eftersom badet erbjuder gratis bad för barn som är högst elva år gamla. Villkoret är att en betalande vuxen måste göra barnet sällskap, och det är max tre barn per betalande vuxen som får bada gratis i Väggabadet. Detta gratiserbjudande håller i sig ända fram till 19 augusti, så det är perfekt för barnens sommarlov.

De har öppet i princip varje dag förutom under midsommar då allt är stängt. Priset är 60 kronor per vuxen eller 40 kronor om du är pensionär.

Kan du eller någon annan i familjen inte simma? Då kan ni lära er hos Väggabadet! Här finns allt från babysim till vuxenskola. Det finns en del regler att följa, men det mesta handlar om sunt förnuft. För säkerhets skull kan det vara bra att läsa på om reglerna en extra gång innan du åker till Väggabadet, de finns på hemsidan som vi länkar till via den röda knappen.

träna gratis hos friskis

Visserligen är det för sent att börja träna för årets strandsäsong, men det är aldrig för sent att komma igång med fysisk aktivitet och motion för hälsans skull! Alla vet att träning blir roligare tillsammans, och Friskis&Svettis vet hur man får folk att börja! Just nu, under hela sommaren faktiskt, erbjuder de alla gratis träning på alla aktiviteter så länge det finns plats.

Nu kanske du tror att ”träning” bara handlar om att lyfta vikter eller göra armhävningar, och att det är pinsamt att vara den som orkar minst. Icke! Hos Friskis&Svettis finns för det första folk med alla sorters kroppar du kan tänka dig, och dessutom behöver du inte lyfta tungt för att träna. Det finns till exempel yogaövningar utomhus då vädret tillåter.

Förutom yoga, där du kanske tränar mentaliteten mer än kroppen, finns även pass för styrka, kondition och mycket mer. Vi vågar nästan garantera att det finns någon form av träning som passar just dig, oavsett hur du ser ut.

Gratisträningen hos Friskis&Svettis i Trollhättan varar ända till vecka 34, vilket är till och med den 28 augusti. Aktiviteterna äger rum på Nohabgatan 20.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
barn som bowlar

Är man ensamstående och/eller har dålig ekonomi är det inte alltid så lätt att hitta på något roligt till barnen. Bowling är lätt att lära sig, och när man väl lärt sig är det lätt att spela också. ”Barn bowlar gratis” är ett initiativ som gör det möjligt för de yngre att få något att göra om somrarna. Antalet platser är naturligtvis begränsade, precis som de bowlinghallar som är med i samarbetet. Se därför till att anmäla dig och ditt barn snarast om ni är intresserade!

Rent praktiskt går det till så att du som förälder anmäler ditt barn till sajten (den länkar vi till här nedanför) och sedan kommer kuponger via e-post. Det är dessa kuponger som barnet tar med sig till bowlinghallen. Själva sessionen varar två serier. Tänk på att tider och till och med barnets tillåtna ålder kan variera från hall till hall.

För att ta reda på vad som gäller för just din hall (samt om det ens finns en i närheten där du bor) har Barn bowlar gratis fixat en sökfunktion där du bara klickar på ditt län för att se en lista med tillgängliga hallar. Enkelt och smidigt!

Testa ett gratis nöje i sommar med familjen

Erbjudandet gäller inte längre 11/05/2019 gratis aktiviteter
orsa rovdjurspark

Har du familj och är sugen på att semestra i Sverige i sommar? Då ska du testa Hjärtejakten hos Barnsemester.se. De erbjuder nämligen familjer en gratis upplevelse på utvalda platser runtom i hela Sverige. Istället för att betala för det blir din motprestation att skriva om dina upplevelser på plats. Resa, mat och boende måste du och din familj själva stå för.

Det finns ett antal olika nöjen tillgängliga, här är några av dem:

Barnens gård
Här finns det både djur att klappa och små hästar att rida på.

Tykarpsgrottan
Här väntar en 10 000 kvadratmeter stor labyrint som skapats helt av människor under lång tid.

Orsa rovdjurspark
Här kan ni titta på riktigt exotiska djur, bland annat Sveriges enda isbjörnar!

Det finns ett begränsat antal platser, och för att få en av dem ska du hitta 20 hjärtan på Barnsemester.se. Det är bara att ha lite tålamod och leta runt ordentligt på sajten så hittar ni nog allihopa (låt gärna barnen hjälpa till att leta).

Erbjudandet gäller alla som har barn upp till 17 år. Antal barn spelar ingen roll. Tänk på att det inte finns någon garanti att just din familj blir utvald, samt att resan måste göras nu i sommar OM din familj blir utvald.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Var med som publik under inspelningen av Parlamentet

Erbjudandet gäller inte längre 09/05/2019 gratis aktiviteter
parlamentet i tv4

Minns ni tv-klassikern Parlamentet? Programmet som samlar Sveriges humorelit och som tar politik lika seriöst som politikerna själva … Genom åren har programmet bjudit på storheter som Björn och Robert Gustavsson, Johan Glans och naturligtvis Sveriges argaste komiker Johan Rheborg. Vill du vara med som publik nu när de spelar in program inför höstsäsongen ska du anmäla ditt intresse – det är nämligen helt gratis!

Det här gäller framför allt dig som bor i eller nära Stockholm, då programmen spelas in i Filmhuset som ligger på Borgvägen 3. För att få tag på gratisbiljetterna mejlar du bara hur många du vill ha till Jarowskij som är produktionsbolaget. Eller ja, hur många du vill ha inom rimliga gränser såklart! Tänk på att åldersgränsen är satt till 18 år, så barn är inte välkomna. Och det är nog tur det med tanke på vissa av skämten som flyger omkring!

Det finns ett antal olika datum att välja mellan när du bokar dina gratisbiljetter. Eftersom allting just är gratis kan det hända att alla platser är slut under ett visst datum, men då kan du bli uppskriven på publiklistan (en sorts kö kan man säga).

Tack till dig som tipsade om den här gratischansen!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid