Om du som många andra nuförtiden jobbar hemifrån som frilans kommer du ofta i kontakt med ordbehandling. Då vet du säkert också hur dyrt det kan vara om du väljer Microsofts officiella produkter. Vad skulle du säga om det fanns ett gratisalternativ som var helt lagligt? Låter inte helt fel, va? Med Apache OpenOffice får du professionell ordbehandling plus verktyg för grafik och presentationer. Här finns det inga dolda krav eller begränsningar, du kan ladda ned OpenOffice till hur många enheter du vill och använda programmet hur du vill.

Naturligtvis är dessa gratisprogram inte riktigt lika sofistikerade som Microsofts Office-paket, men du kommer bli förvånad över hur bra de fungerar och hur kompletta de är. Naturligtvis finns det även på olika språk. Fler positiva funktioner är att du (förmodligen) kommer kunna öppna alla dina existerande Word-filer i gratisprogrammet, och naturligtvis är det lika lätt att använda som den kostsamma konkurrenten.

För dig som har en chefsposition på kontoret eller är inköpare finns det få saker som kommer göra dig lika populär som att fixa gratis ordbehandling till alla på jobbet. Glöm slöseriet med pengar, nu är det dags att låta alla använda gratis ordbehandling!