Den här historien började med att Luleå kommun slutade servera vegansk mat till skoleleverna. Sedan fortsatte det med att en bloggare och restaurangkedjan Bastard Burgers gick ihop för att visa kommunen att vegansk mat varken behöver kosta mycket, vara krånglig eller innehålla lite näring.

Resultatet är att alla gymnasieelever i Luleå bjuds på gratis veganburgare den 2 september, så tillhör du den målgruppen är det bara att komma och plocka! Bastard Burgers restaurang är belägen på Stationsgatan 29 och har öppet mellan 11:00 och 21:00.

Men hör och häpna, det är faktiskt inte bara Luleås skolelever som får något gratis! Bastard Burgers och deras samarbetspartner (bloggaren) bjuder även skolkockarna som arbetar i Luleå kommun på gratis utbildning hur man lagar bra och näringsrik veganmat.

Har du själv inte upptäckt Bastard Burgers än går det utmärkt att göra det, även om du inte bor i norr. De har restauranger i hela landet, med undantag för södra Sverige. Och naturligtvis har de riktiga hamburgare också, och inte bara vegankrubb. De tillagar kött som kommer från norrländska gårdar, och är väldigt klimatmedvetna då de alltid försöker jobba med ekologiska råvaror. Läs gärna mer om deras passion via länken här nedanför.