OK, så det är säkert inte alltför många idag som fortfarande använder almanacka, men för er som fortfarande gör det - och som dessutom gillar Gotland - kommer här en trevlig nyhet inför det nya året. Nu kan du nämligen ladda ned din alldeles egen Gotlandsalmanacka för 2018, och sedan skriva ut den. Saknar du en skrivare blir det till att sticka till närmaste bibliotek eller skola som har en.

Det här är inget nytt påfund heller, utan faktiskt en idé som funnits i 13 år. Gotlandskalender i år hämtar motiv från Othem, Visby, Västergarn, Lummelunda, Stora Karlsö, Klinte, Bunge, Väskinde, Fårö och Dalhem.

Tycker du det är för krångligt att ladda ned din egen almanacka? Då får du vänta till den 11 december då du kommer kunna beställa en ringbunden version. Det kan ju helt klart vara en fördel att kunna hänga upp den på väggen direkt! Gotland Media som säljer almanackan (den fysiska versionen är alltså inte gratis) låter hälsa att de har möjlighet att sälja den via nätet också. Du behöver alltså inte åka till Gotland för att köpa den!

Priset för den fysiska upplagan är 95 kr, och du kan beställa den mellan 08:00 och 12:00 från och med den 11 december då.