Blocket dominerar på den svenska köp- och säljmarknaden, men det är mycket dyrt att annonsera där. Speciellt om du bara vill sälja små prylar som inte har så mycket i värde. Vi tipsar om några alternativa platser på nätet där du kan annonsera gratis.

Har du också tröttnat på Blockets priser och skulle vilja ha ett sätt att annonsera gratis på nätet? Du kan vi tipsa om Fyndtorget, där du köper och säljer utan att behöva betala något. Självklart får du inte samma bredd av potentiella kunder som hos blocket, men om du bara vill sälja något litet kan Blockets avgift bli löjligt hög och därför tycker vi det är dags att sätta ner foten och rösta med plånboken på något annat.

Det finns fler alternativ, som exempelvis https://citiboard.se/ som har över 170 000 annonser ute i skrivande stund. Gulans är en annan webbplats där du kan få dina saker sålda utan att behöva betala något om du är privatperson, men det är dock inte så mycket aktivitet på den annonsplatsen. En annan idé kan vara att söka igenom App Store eller Google Play, som har flera appar där du kan köpa och sälja saker genom att annonsera gratis, och vissa av dessa appar börjar bli riktigt stora.