Det blir allt populärare att ta cykeln till jobbet. Försäljningen av elcyklar har skjutit i höjden och även den vanliga gamla trotjänaren gör ett bra jobb. Som du kanske vet blir det dock problem i vårt kalla vinterklimat då vägarna täcks av is och halkrisken blir påtaglig.

Dubbdäck finns inte bara för bilen, utan i allra högsta grad för cykeln också! Om du bor i Mölndal om cyklar ska du anmäla dig till projektet "Vintercyklist" senast den 8 oktober. Väl där får du inte bara dubbdäck till din cykel, utan även en reflexväst samt hjälp med att byta däck (inte det lättaste faktiskt).

Det är Mölndals kommun som håller i projektet, och tanken är naturligtvis att så många som möjligt ska börja cykla i staden. Det finns ett par saker du måste uppfylla också. Du som blir utvald till detta spännande projekt kommer att få cykla till och från jobbet mellan 1 december i år till 31 mars 2018. Under denna period ska du varannan vecka fylla i uppgifter i ett webbformulär om ditt cyklande.

Det här är ett kul och bra initiativ från Mölndals kommun och syftar såklart på att minska onödig bilkörning. Klicka bara på länken här nedan för att ta dig till kommunens hemsida.