En gratis penna är nog ingenting de flesta skulle anstränga sig för att få tag på. Däremot har så kallade frixion-pennor den egenskaper att det som skrivs med dem går att radera (till skillnad från vanliga bläckpennor). En sådan penna kan till exempel komma väl till pass då man löser korsord eller om man helt enkelt bara vet med sig att man skriver slarvigt.

Det är butiken Pen Store som delar ut gratis pennor, och för att få en sådan här specialpenna behöver du bara ta med telefonen och använda Snapchat i deras butiker på Hornsgatan eller Västermalmsgallerian. Och ja, det betyder att det här erbjudandet främst är till för stockholmare.

När du kommer in i någon av dessa butiker och öppnar Snapchat kommer du märka att dina bilder får ett särskilt filter. Ta en bild och visa den för personalen i kassan så får du din penna! Erbjudandet gäller fram till den 31 augusti, och endast en gång per kund. Filtret gör att bilderna du tar blir kreativare, och sedan kan du själv ha roligt med att färglägga hatten som personen på din bild får.