soffor

Vi kan väl alla hålla med om att det köps och slängs för mycket. Alldeles för mycket. Därför är vi väldigt tacksamma att det finns vänligt folk där ute på nätet som driver hemsidor där vem som helst kan ge bort sina använda saker och gratis prylar till andra som behöver dem bättre.

Massor av gratis möbler varje dag
Det är verkligen slöseri när någon slänger något som skulle komma till användning för någon annan. Som tur är finns det webbplatser där man kan lägga ut prylar som man inte vill ha, så de som vill ha gratis prylar kan få det. Det enda man behöver göra är att först ha turen att bo i närheten av de som vill ge bort sakerna (de som bor i Stockholm, Göteborg och Malmö har så klart större chans att hitta något) och sedan kunna åka dit och hämta (vilket inte alltid är så lätt om det är stora saker som soffor och gräsklippare som ges bort).

Bättre för dig och bättre för planeten
Tänk dig ett Blocket, fast där sakerna är gratis, men också färre naturligtvis. Det finns flera sajter som fokuserar på detta, bland andra Bortskänkes.se och Bjussa.se. Klicka dig in hos dem och leta runt lite, så hoppas vi att du hittar några gratis prylar som du kan ha nytta av. Använd dessa tjänster så kommer ditt bankkonto och miljön att tacka dig. Kanske inte … men du kommer tacka dig själv i alla fall.