Om du har glasögon och det var ett tag sedan du gjorde ett syntest är det kanske dags nu? Passa på innan den 10 september 2017 eftersom företaget Smarteyes gör en gratis synundersökning på de 10 000 första som vill ha en sådan.

Smarteye fyller tio år och detta firar de med att ge ut 10 000 gratis synundersökningar i Sverige. I vanliga fall kostar en undersökning av synen 400 kronor hos Smarteye, så här finns det pengar att spara. Du bör kolla upp synen ungefär en gång om året, eller om du upplever att du ser sämre eller har problem med synen på något annat sätt.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer och boka en tid för din gratis synundersökning. Det tar cirka 30 minuter att kolla synen och naturligtvis görs detta av en legitimerad optiker. Du kan även ringa till Smarteye för att boka din undersökning – du når dem på 0775-70 71 00. Tänk på att du måste vara folkbokförd i Sverige och åtta år eller äldre.

Det finns inget krav på att du måste köpa något i samband med undersökningen, det är helt upp till dig. Du får i alla fall en grundlig genomgång och en gratis synundersökning bara så där!