Har du prylar du vill sälja? Eller du kanske rentav vill köpa något? Det finns redan ett överflöd av köp- och säljsajter på nätet, men de flesta kräver en liten avgift för att du ska få lägga upp bilder och annonser på det du vill sälja. Den nya tjänsten Facebook Marketplace är egentligen inte helt ny, den har redan funnits i olika länder ett bra tag. Nu under de närmaste veckorna blir den dock aktuell för Sverige.

Fördelen med att köpa och sälja på Facebook är att så gott som alla användare använder sina riktiga namn och identiteter. Tack vare Facebooks redan existerande community är det dessutom lätt att få reda på vilka köpare och säljare som är pålitliga, samt vilka man bör undvika till varje pris.

Tjänsten är inte lanserad riktigt än för den svenska marknaden, men om du vill ta dig en titt på hur Facebook Marketplace ser ut för andra länder kan du klicka på länken här nedanför. Hur populär den här tjänsten kommer att bli är svårt att sia om. Klart är i alla fall att du nu har ett alternativ om du vill lägga ut gratis annonser!