Bli det ett bra år i år? Kommer du att få det där jobbet du har sökt, eller kommer din partner att lämna dig och köra din ekonomi i botten? Många ser till sina stjärntecken och försöker få en inblick i framtiden via stjärnorna, så här berättar vi hur du gör för att få gratis horoskop.

stjärnhimmel med horoskop

Astrologi och horoskop är ett ifrågasatt ämne i ett sekulariserat samhälle som det svenska. Men även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att stjärnornas och planeternas position i rymden har något att göra med ditt liv här på jorden, så väcker det fortfarande intresse hos många. Även om det inte har vetenskaplig grund kan ett horoskop fungera som både vägledning och förslag på nya idéer för dig. Det kan få dig att tänka lite ”utanför boxen”, helt enkelt. Och nu behöver du inte gå till någon kunnig i ämnet, eller ens vänta på att veckotidningen ska dimpa ner i brevlådan – all information finns bara några klick borta.

Ditt horoskop finns gratis på nätet

Ett snabbt och enkelt sätt att välja ditt öde och låta astrologi ledsaga dig är att surfa in på ditthoroskop.nu och mata in din födelsedag. Du får då en kort sammanfattning om din framtid inom kategorierna tur, hälsa, ekonomi, arbete, kärlek och relationer. Vad mer behöver du veta?

Gratis horoskop från Spray

Minns du sajten Spray? Den var mångas startsida under tiden när internet ringdes upp med 28K-modem och det tog en hel dag att ladda ner en filmtrailer. Spray finns faktiskt fortfarande, och de bjuder på ett horoskop om du besöker deras webbplats. Pröva och få lite internetnostalgi på köpet ...

Fråga en professionell astrolog

Om du vill få ditt horoskop på internet är det ofta bara en algoritm som ger dig en text om hur din närmaste framtid ser ut. Vill du gå tillbaka till det gamla klassiska sättet och fråga en person kan du göra det via tidningen Elle. Just nu får du tips för hur året 2019 kommer att se ut på ett lite mer genomgående sätt. Kolla in Elles horoskop för 2019.

Vi sammanfattar allt enligt zodiaken

Här får du en översikt över vilka stjärntecken som finns, och vad de heter på engelska. Kolla vilka datum som din födelsedag är inom så vet du vilken kategori du tillhör och kan sätta igång med gratis horoskop.

bild på zodiak med gratis horoskop

Vattumannen (Aquarius)
Datum: 20 januari–18 februari
Element: Vatten
Stjärna eller planet: Saturnus eller Uranus

Fiskarna (Pisces)
Datum: 19 februari–20 mars
Element: Vatten
Stjärna eller planet: Neptunus eller Jupiter

Väduren (Aries)
Datum: 21 mars–19 april
Element: Eld
Stjärna eller planet: Mars

Oxen (Taurus)
Datum: 20 april–20 maj
Element: Jord
Stjärna eller planet: Venus

Tvillingarna (Gemini)
Datum: 21 maj–21 juni
Element: Luft
Stjärna eller planet: Merkurius

Kräftan (Cancer)
Datum: 22 juni–22 juli
Element: Vatten
Himlakropp: Månen

Lejonet (Leo)
Datum: 23 juli–22 augusti
Element: Solen
Stjärna eller planet: Solen

Jungfrun (Virgo)
Datum: 23 augusti–22 september
Element: Jord
Stjärna eller planet: Merkurius

Vågen (Libra)
Datum: 23 september–22 oktober
Element: Luft
Stjärna eller planet: Venus

Skorpionen (Scorpio)
Datum: 23 oktober–21 november
Element: Vatten
Stjärna eller planet: Mars eller Pluto

Skytten (Sagittarius)
Datum: 22 november–21 december
Element: Eld
Stjärna eller planet: Jupiter

Stenbocken (Capricornus)
Datum: 22 december–19 januari
Element: Jord
Stjärna eller planet: Saturnus