Till att börja med, vad är IKEA FAMILY? Jo, det är en kundklubb för dig som handlar hos IKEA oftare än de tillfällen då du flyttar. Det finns så mycket mer än bara rabatterade erbjudanden att berätta om, så vi kör igång direkt utan vidare snicksnack.

Så här går du med i IKEA FAMILY

Det är både gratis och barnsligt enkelt att bli medlem i IKEA FAMILY. Du börjar med att klicka på den röda knappen här nedanför för att ta dig direkt till sidan där du registrerar medlemskap. Sedan väl på den sidan behöver du välja mejladress, mobilnummer och det IKEA-varuhus som är närmast dig. Mycket svårare än så är det inte, och innan du vet ordet av har du ditt gratis IKEA FAMILY-kort och kan börja dra nytta av förmånerna.

Gratis kaffe och riktigt bra erbjudanden

Varje vardag bjuds det på rykande färskt kaffe i IKEAs restauranger till alla som är med i IKEA FAMILY. Även om kaffet är det enda som är gratis så finns det massor av läckra måltider att frossa i, flera av dem är antingen veganska eller klimatsmarta (men oroa dig inte, det finns gott om äkta fläsk också!). De har även valt kreativa ersättningar till köttet i de vegetariska och veganska rätterna. Pasta bolognese till exempel har protein från ärter och havregryn istället för soja som annars är vanligt.

gratis kaffe hos ikea

IKEA har både restaurang och bistro, och i den sistnämnda hittar du godis och läskande drycker. Ett besök på IKEA med familjen kan alltså motiveras med god, nyttig och miljömedveten mat – även om du i själva verket bara är ute efter bokhyllan Billy! IKEA har till och med börjat konkurrera med de vanliga matbutikerna med konceptet Swedish Food Market (svensk matmarknad för dig som inte behöver prata engelska i onödan).

Erbjudanden och rabatter

IKEA FAMILY har en dedikerad sida för alla erbjudanden och rabatter. Dessa är så gott som alltid tidsbegränsade så vi tänker inte ge något exempel här, men se till att alltid hålla utkik efter dessa då du kan spara tusenlappar. Missa inte heller att bocka i rutan när du blir medlem så att du får IKEA FAMILYs nyhetsbrev med de allra färskaste rabatterna. Men det är inte bara prissänkingar och den typen av förmåner som är bra med IKEA FAMILY ...

ikea family kort

Du kan gå på seminarier för heminredning i IKEAs varuhus, eller bekvämt sitta hemma och ta del av kunskapen framför din dator eller surfplatta. Men det som gör IKEA FAMILY riktigt speciellt är vare sig gratis kaffe eller regelbundna rabatter.

Medlemmar i IKEA FAMILY kan få erbjudanden från andra företag också! Det här är alltså samarbeten mellan IKEA och andra bolag som gynnar dig som kund. Här finns tidningsappar, elavtal, bankerbjudanden och till och med IKEA Hotell.

IKEA Hotell

För dig som verkligen tar din IKEA-upplevelse på allvar rekommenderas en inchecking på det kontantfria IKEA Hotell. Här finns chans att både besöka museum, spela golf eller bara vila ut efter en dag i varuhuset (det tär på krafterna att shoppa, och kanske än mer att bära kassarna till den som shoppar ...). Hotellet håller på traditionerna och är miljömedvetet på samma gång: man har solcellspaneler på taket, men samtidigt har man kvar samma kalkstensgolv som man en gång lade på 60-talet. Vi lovar att en övernattning här blir en unik upplevelse

Gratis att använda IKEA FAMILY-kortet

När du blir medlem får du ett kort helt gratis. Det använder du i kassan i IKEAS varuhus. Förutom ovanstående förmåner och erbjudanden kan du dessutom annonsera dina gamla IKEA-möbler helt gratis på Blocket. Som du ser finns det många anledningar att skaffa gratis IKEA FAMILY-kort, och väldigt få anledningar att inte göra det.