Nu blir det samhällsundervisning à la Anslagstavlan här på Gratis.se. Saker händer när man minst anar det, så det är alltid bra att ha kondomer till hands. Vi berättar hur du gör för att få gratis kondomer, och tar även upp de billigaste alternativen.

Ungdomar hämtar gratis

Om du hör till kategorin ungdomar och har tillgång till en ungdomsmottagning är det rätt lätt att komma åt gratis kondomer. Leta upp närmaste ungdomsmottagning på din ort eller prata med skolsköterskan på din skola så kommer de att hjälpa dig. Du som bor långt upp i landet där det är omänskligt långt mellan mottagningarna har det faktiskt ännu enklare. Du kan helt enkelt surfa in på gratiskondomer.nu där du får dem hemskickade – det enda kravet är att du bor i Norrland och i en kommun som är med på listan över dem som kan skicka kondomer. Du behöver inte ens betala frakten, utan hela kalaset betalas av statliga medel via Folkhälsomyndigheten. Leveransen tar upp till två veckor, så se till att vara ute i god tid.

cykel på väg med gratis kondomer

RFSU ställer upp
Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) är en ideell organisation vars mål är att kämpa för sexuella rättigheter i Sverige och resten av världen. Att de är ideella betyder att de inte tar ut några privata vinster, utan pengarna som de tjänar går till att lyfta deras idéer och syften. Hur som helst kan det vara värt att surfa in på deras hemsida och leta upp närmaste mottagning, där du även kan testa dig för överförbara sjukdomar.

Kondomer till bloggare
På kan du beställa kondomer utan kostnad på ett lite annorlunda sätt. Här får du som har en blogg och som är beredd att jobba lite för kondomerna ett gratisalternativ. Det du behöver göra är att skriva ett kort inlägg på minst 250 ord (alltså typ hälften av den här artikeln) där du länkar till en av kondomsorterna på Kondomtorgets hemsida. Sedan kontaktar du dem och visar det du har skrivit och länkat, så skickar de dig ett paket på posten. Du behöver alltså göra lite reklam för dem, men det kan det ju vara värt.

ficka med gratis kondomer

Två från Bachelor Box
Just nu har sajten Bachelor Box ett erbjudande där de skickar ut två kondomer gratis. Det är hur lätt som helst – allt du behöver göra är att fylla i formuläret med din adress så kommer skyddet som ett paket på posten! Passa på medan erbjudandet är aktivt (nu, 2018, är det inte aktivt längre).

Ingår i en beställning
Ett annat alternativ som inte är helt gratis, men där ett företag kan skicka kondomer till dig utan kostnad så länge du gör en annan beställning som du betalar för, är Kondomkungen. Här får du ett paket med tio kondomer gratis om du gör en beställning. Vilka typer av kondomer du får varierar, så det blir lite som en lottdragning men det kan ju också vara kul ibland. Nackdelen är som sagt att du måste lägga en order och beställa något, men så länge du köper något billigt blir totalkostnaden väldigt mycket lägre än vad den skulle bli i vanliga butiker. Och som om inte det vore nog bjuder de dessutom på frakten.

Lättare i Norge
Om du har turen att bo i Norge så är det inga problem att få kondomer när som helst. I Norge skickas gratis kondomer ut från den offentliga hälsoorganisationen. Så är du norrman eller känner någon som bor där så är det lätt som en plätt att beställa kondomer utan kostnad.