pensionera gratis pensionstjänst

För dig som är ung kanske pensionen ter sig främmande, men då säger vi att det aldrig är för tidigt att börja pensionsspara! En dag sitter du där på ålderns höst och undrar varför du inte började spara medan du fortfarande kunde …

När det gäller pensionsfonder och sparande finns det en hel uppsjö av alternativ att välja mellan idag. Allt från statliga tjänster till privata bolag. Det som är så bra med Pensionera är att de erbjuder en gratis pensionstjänst där du håller koll på värdet – det vill säga vad din pension är idag och hur mycket du kommer få i kuvertet varje månad efter att du pensionerat dig.

Du kan dessutom kostnadsfritt få reda på var dina pengar finns någonstans, vilket är perfekt för dig som lägger stor vikt vid moral. För dig som inte har koll på vad fonder är kan de grovt förenklat liknas vid portföljer som innehåller en mängd olika aktier. En aktie är en form av delägande i ett företag, men eftersom det är riskfyllt att bara satsa alla pengar på ett enda företag sprider man risken genom att fördela sina placeringar.

Vill du ha personlig rådgivning måste du betala ett månadsabonnemang, men även detta har sina fördelar. Eftersom de inte har sina egna fonder (inkomsten kommer alltså via abonnemang) är de mer objektiva och neutrala än fondförvaltare som har pengar att tjäna beroende på vilken fond du väljer.