Har du hört talas om Truecaller tidigare? Det hade i alla fall inte vi innan den här artikeln skrevs! Det är ursprungligen en tjänst som blockerar irriterande telefonförsäljare och spamsamtal. Truecaller lyckas också avslöja hemliga nummer så att du får reda på identiteten hos den som ringer. Det spelar ingen roll om det störande numret tillhör en landlina, en mobil eller till och med förbetalda kort – Truecaller avslöjar dem allihop!

Den här tjänsten kan dessutom blockera bottar (datorprogram) som ringer till dig. Nya nummer att blockera läggs till i realtid av communityn, så även kreativa lurendrejare får det svårt att ta sig igenom Truecaller.

Förutom dessa välkomna funktioner tillhandahåller Truecaller även chatt, SMS och numera även röstsamtal – helt gratis givetvis! Just röstsamtalen introducerades väldigt nyligen, så nu behöver du bara en enda app som fixar allting. Det här är alltså en tydlig konkurrent till Skype, men till skillnad från den tjänsten kan du hantera dina SMS utan att byta app med Truecaller. Lite extra roligt är det även att det är ett svenskt företag som ligger bakom, samt att Truecaller globalt har fler än 130 miljoner användare varje dag.

Ladda ned appen idag!