Hur många sms skickar du varje dag, och hur mycket betalar du för dem? Du vet väl att det finns flera tjänster på internet där du kan skicka vanliga meddelanden till mobiltelefoner helt gratis, via datorn? Dessa gratis sms är förvånansvärt enkla att skicka – börja med att besöka en av de webbplatser som erbjuder tjänsten, till exempel www.sms.se eller www.GratisSMS.se. Väl där skapar du ett konto, anger ditt eget samt mottagarens mobilnummer, och sedan är det bara att skriva in meddelandet och klicka på ”skicka”.

skicka gratis sms

Förutom att detta är kostnadsfritt, har det fördelen att du kan skicka meddelanden direkt från en dator, vilket kan vara användbart om du av någon anledning inte har din smarttelefon i närheten. Det går ju även ofta lite snabbare att skriva in en text via ett tangentbord än via en pekskärm. Så varför inte testa att skicka ditt första gratis sms nu?

Skillnaden mellan olika tjänster

Här nedan jämför vi två av de största sajterna i Sverige – www.sms.se och www.GratisSMS.se – med den mest grundläggande informationen. Läs gärna mer om tjänsterna genom att besöka de båda webbplatserna.

Sms.se
Den här sidan är perfekt för dig som vill kunna skicka ett snabbt meddelande helt utan kostnad – du behöver bara registrera en profil på sidan för att komma igång. Totalt kan det skickas max 50 meddelanden per timme från den här sajten (ett per person), så se till att du är snabb om du inte orkar vänta tills potten fylls på nästkommande timme.

Gratissms.se
Den här sajten har ett liknande erbjudande, men en mildare begränsning av hur många meddelanden du kan skicka. I gengäld samlar du krediter genom att tacka ja till erbjudanden på andra sajter. Dessa krediter kan du sedan använda för att skicka gratis sms via sajten. Personen du skickar till kan se ditt telefonnummer, och du slipper reklam. När du är inloggad har du dessutom din egen digitala telefonbok och ett arkiv med alla meddelanden som du har skickat tillgängligt.

gratis sms-tjänst i din mobil

Roliga sms-fakta

• Visste du att världens första sms skickades 1992? Texten som skickades var ”Merry Christmas”, alltså ”God jul”.

• SMS är en förkortning av ”Short Message Service”.

• För att inte mobildatanäten skulle överbelastas begränsade man till att börja med mängden data som kunde skickas till 160 tecken per meddelande. Detta ändras senare till 140 tecken, men som du vet kan du skriva mycket mer än så i dag, då ett långt stycke text helt enkelt delas upp i flera meddelanden.

• År 2012 skickades det 14 700 miljarder sms runt om i världen! Prognoser menar att denna siffra kommer att dubblas redan 2018, då det beräknas skickas hela 28 200 miljarder stycken.

Hitta gratis sms-tjänster på Gratis.se

Fortsätt gärna att besöka gratis.se för att få koll på de senaste och bästa sms-tjänsterna. Det finns så klart ett enormt utbud, och de vi listat här är bara ett par av alla alternativ som erbjuder dig att skicka meddelanden utan kostnad. Vi har valt att berätta om svenska tjänsterna, men det finns så klart liknande tjänster för andra länder, om du skulle behöva det. På www.afreesms.com kan du till exempel utan registrering skicka dina meddelanden till telefonnummer över i stort sett hela världen!