Det ligger i människans natur att vara nyfiken på sin framtid. I alla tider har vi drömt om att veta vad som kommer att hända i morgon, om ens partner är bra för en eller vilken lottorad som vinner i helgen. Om du är intresserad av att spå framtiden presenterar vi en del tips inom ämnet, och ett par länkar där du kan få gratis spådom.

gratis spådom i solnedgång

Spå på sättet som fungerar för dig
Det finns alla möjliga och omöjliga sätt som människan har försökt spå sin framtid på. Och även om vi inte kan garantera att det funkar, så kan en spådom vara en vägledning eller ett tips om en idé som du kanske inte har tänkt på förut. Så här kommer några av de mest vanliga sätten som du kan bli spådd på. Om du vill ha mer detaljerad information om hur varje teknik fungerar finns det så klart massor av material ute på nätet, som Google kan visa vägen till. Det allra bästa sättet att få gratis spådom är att spå sig själv, så här ger vi också lite inspiration på sätt som du kan gå till väga.

Sveriges portal för spådomar
På den passande webbadressen www.spadom.se kan du få insikt i din framtid. Här finns ett digitalt orakel att fråga om vad som helst, eller varför inte pröva på att bli spådd av pendeln? Vi förutspår en succé...

Vanliga spelkort kan ge dig framtidsutsikter
Ofta tänker man på tarotkort i samband med spådom, men man kan även spå i vanliga spelkort. Detta kallas för kartomanti. De klädda korten representerar riktiga människor och saker som har ägt rum. Färgen hjärter är detsamma som familj och kärlek och spader är förknippat med svårigheter.

en samling spåkort

Pendeln spår dig
Ett klassiskt sätt att se in i framtiden är med en pendel, som till exempel kan svara på enkla ja- och nej-frågor. Det kräver tydligen lite övning att använda pendeln för att förutspå saker, så för oss vanliga dödliga som inte är spådamer är det kanske lättare att låta en slantsingling bestämma ditt beslut.

Se på de gamla runorna och in i kristallkulan
Från äldre traditioner kommer spådom i runor och i den välkända kristallkulan. Runorna fungerar lite på samma princip som spelkort, där man kan använda en eller flera för att sia om framtiden. För att se sin framtid i kristallkulan ska man tydligen titta i den lite från sidan och inte rakt framifrån som man gärna skulle tro. Man måste öva länge och försöka se framtiden som sekvenser från en film som spelas upp i kulan. Du kanske kommer att se någon symbol eller en bild som kan förknippas med ett budskap om vad framtiden har att erbjuda.

Glöm inte den där kaffesumpen
Självklart får vi inte glömma att ta upp hur man ser in i framtiden med vanlig kaffesump. Detta var vanligt att använda förr i tiden när man kanske inte hade tillgång eller råd till mer avancerade spådomsverktyg. För att spå framtiden i kaffesump tittar man på den lite från sidan och försöker få fram bilder och berättelser som kan ge ledtrådar om hur morgondagen kommer att se ut.

Sist men inte minst vill vi tipsa om ett till ställe där du kan hitta gratis spådom. På www.divination.se kan du själv välja vilket sätt som passar dig bäst – blir det pendeln, oraklet eller korten som får ge dig vägledning att se in i framtiden?