Tror du att ditt öde är förutbestämt, och att övernaturliga ting existerar? Eller så kanske du bara vill prova på något nytt om du är uttråkad? För inte så länge sedan gick man till en spågumma som kunde ge råd om din framtid via tarotkort. I dag räcker det med några klick för att komma åt en värld av gratis tarot.

Lite tarothistoria

rader med gratis tarot kort

I 1400-talets Europa användes tarotkort som vanliga spelkort. Det var under senare 1700-talet som de mer och mer började användas som ett sätt att få insikt i saker som hänt och saker som kommer att hända. Tarotkort kan fortfarande användas för kortspel, men nu för tiden förknippar man dem mest med spådom och insikt i historien samt framtiden. Om du är nyfiken på detta, eller vill bekräfta din skepticism, finns det sajter på nätet som erbjuder gratis tarot. Vi förutspår att du kommer att ge webbplatserna nedan ett besök om du vill testa.

Spå dig själv i tarot
På den här webbplatsen för gratis tarot kan du enkelt och snabbt få hjälp av digitala tarotkort för mer insikt och förståelse om vad som händer runt omkring dig. Skriv in din fråga och välj vilken läggning av korten du vill använda så får du upp kort samt tolkningar om vad de kan innebära.

Spadom.se
På denna webbsajt för tarot finns förvalda kategorier som ekonomi, romans med mera. Allt du behöver göra är att välja kategori, ta ett djupt andetag och trycka på kortleken för att få upp kort med beskrivningar som kan hjälpa dig på traven.

Hur lägger man tarotkort?

händer över kristallkula

Precis som vanliga spelkort har tarotkort fyra olika färger (sviter), men tarotkort har 14 kort i varje färg i stället för 13. Dessa består av tio kort från ett (äss) till tio, plus kung, dam, knekt och riddare. Förutom dessa har tarot en separat trumffärg med 21 kort och ett extra kort – narren – som skulle kunna liknas som en joker. Beroende på vad du vill fråga eller vilken typ av insikt du är ute efter, kan det vara bra att veta lite mer om de olika tarotläggningarna:

  • Ett kort – om du vill ha ett kort och koncist svar med utan någon längre förklaring räcker det med att du lägger ett kort.
  • Två val – ofta ställer man sig bara en ja- eller nej-fråga, eller något annat med två svarsalternativ. Då lägger man två kort och låter de berätta om de två alternativen du ställs inför.
  • Tre kort – ifall du vill ha information och vägledning för dåtid, nutid och framtid använder du tre kort som hjälper dig med detta.
  • Relationsstjärna – ibland är man nyfiken på hur andra människor ser en, och med relationsstjärnan får du ett upplägg över två varelsers relation till varandra.
  • Keltiska korset – för frågor som kräver utförlig information används denna läggning, som ger varje fråga tio olika aspekter och mycket detaljerad info till dig.

En liten ”disclaimer”
Det finns inga vetenskapliga bevis för att tarotkort kan ge dig riktig information. Men de kan även ses som en vägledning och ge upphov till nya vägar och funderingar som du kanske inte skulle ha tänkt på annars. Se bara till att använda gratis tarot med sunt förnuft så kommer det att gå bra!