Nu på onsdag drar det stora kulturkalaset igång under Göteborg Film Festival. Den oinvigde kanske nu tror att det handlar om ett gäng sofistikerade finsmakare som avnjuter det senaste i filmkonst i en jättestor biografsalong. Men det här är något helt annat!

Göteborg Film Festival handlar i det här fallet om utomhusbio! För dig som inte har upplevt det tidigare är det definitivt något att spana in, känslan att sitta utomhus och kolla på film på en enorm projektorduk måste helt enkelt upplevas för att förstås. Eftersom det är utomhus måste du dock själv ta med dig något mjukt att sitta på. Rumpan kanske räcker säkert för många ...

Så vilka filmer är det då som erbjuds? Här följer ett schema under de kommande dagarna:

16 augusti - Their Finest Hour
Regisserad av Lone Scherfig som blev Oscarsnominerad för sitt verk. Handlar om den brittiska filmindustrin under andra världskriget.

17 augusti - Ljus i natten
Skildrar en invandrares resa från Syrien ända upp till Finland.

18 augusti - Fucking Åmål
Svensk kultklassiker som handlar om ett lesbiskt par i en skola. Hade premiär för nästan 20 år sedan, 1998 närmare bestämt.

19 augusti - Sameblod
En samisk tonåring flyr söderut efter övergrepp, och överger samtidigt sin kultur. Gripande berättelse som utspelar sig under 30-talet.

Samtliga filmer ser du alltså gratis på Kronhusgården i Götet!