De bästa gratisgrejerna

Grön El

Letar du efter grön el?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om grön el.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

byt elavtal nu

Du kanske inte hört talas om GNP Energy tidigare, men de är en svensk elleverantör som funnits sedan 2010. Det som är speciellt med dem är att de ett riktigt bra erbjudande som bara gäller nya kunder:

  • 19 kr per månad i fast avgift
  • 39 öre per kilowattimme (samma pris under hela perioden)
  • 3 månaders bindningstid med 1 månads uppsägning

Vad tycks? Utöver dessa kostnader tillkommer momsen som man tyvärr aldrig slipper undan i det här landet. De 19 kronorna du betalar de tre första månaderna är dessutom inklusive momsen, men sedan betalar du även moms på själva elförbrukningen. GNP Energy har gjort en liten jämförelse på sin sajt så du får en tydlig överblick över slutpriset.

GNP Energy producerar ingen el själva, men är noggranna med varifrån de hämtar den. Om du efter de tre första månaderna väljer att gå över till ett rörligt elavtal kan du räkna med 100 procent förnybar el i vägguttaget! Har du frågor kan du ställa dem direkt i chatten hos företaget. Vi länkar till dem här nedanför. De har öppet vardagar 09:00–15:00.

De hjälper dig såklart att byta elleverantör också. För din del tar det cirka två minuter och du får alltid el som är producerad i norden (inga tyska kolkraftverk här inte).

nytt elavtal hos fortum

Det är kanske inte ofta man skaffar nytt elavtal, men nu har du en riktigt bra möjlighet att göra det! Fortum bjuder nämligen nya kunder på hela 500 kronor i rabatt om du tecknar ett nytt avtal hos dem, men då får du aldrig ha varit kund hos dem tidigare. Att byta till Fortum är förmodligen enklare än du tror, dessutom.

Du börjar med att skriva in ditt postnummer och väljer sedan din boendeform (lägenhet, radhus eller villa). Därefter räknar Fortum ut en ungefärlig kostnad på din årsavgift när du byter till dem. Du kan välja mellan både fast och rörligt pris, men kom alltså ihåg att priset inte är exakt utan varierar med din förbrukning. Tycker du det ser OK ut går du vidare med att fylla i ditt personnummer så Fortum får dina uppgifter – du kan dessutom välja om du vill ge dem en fullmakt så att de kontaktar din nuvarande leverantör och byter från dem.

Rabatten på 500 kronor gäller ett helår och räknas av automatiskt om du beställer. Kom också ihåg att Fortum har bra alternativ för dig som vill ha miljövänlig el eftersom de erbjuder fossilfria avtal (el främst från kärnkraft) och dessutom ett lite dyrare alternativ där de bidrar till Håll Sverige Rent.Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid