Det är kanske inte ofta man skaffar nytt elavtal, men nu har du en riktigt bra möjlighet att göra det! Fortum bjuder nämligen nya kunder på hela 500 kronor i rabatt om du tecknar ett nytt avtal hos dem, men då får du aldrig ha varit kund hos dem tidigare. Att byta till Fortum är förmodligen enklare än du tror, dessutom.

Du börjar med att skriva in ditt postnummer och väljer sedan din boendeform (lägenhet, radhus eller villa). Därefter räknar Fortum ut en ungefärlig kostnad på din årsavgift när du byter till dem. Du kan välja mellan både fast och rörligt pris, men kom alltså ihåg att priset inte är exakt utan varierar med din förbrukning. Tycker du det ser OK ut går du vidare med att fylla i ditt personnummer så Fortum får dina uppgifter – du kan dessutom välja om du vill ge dem en fullmakt så att de kontaktar din nuvarande leverantör och byter från dem.

Rabatten på 500 kronor gäller ett helår och räknas av automatiskt om du beställer. Kom också ihåg att Fortum har bra alternativ för dig som vill ha miljövänlig el eftersom de erbjuder fossilfria avtal (el främst från kärnkraft) och dessutom ett lite dyrare alternativ där de bidrar till Håll Sverige Rent.