Vi minns väl alla den gamla flamman från högstadiet eller polarna från samma tid? Sedan flyttade man hemifrån, började jobba och fick nya vänner och kontakter. Men visst hade det varit roligt om man kunde återse de som blev ens första vänner? Det är nu förhoppningsvis möjligt tack vare tjänsten StayFriends!

Att regga sig på sajten är naturligtvis gratis. Lika naturligt är det att en sådan här sajt inte klarar sig utan användare som är med och bidrar. Därför kan du själv fylla i dina uppgifter, skicka in gamla foton och så vidare. Det enda du behöver göra på sajten är att söka på namnet på den skola som är intressant. När du gör det kan du även se hur många andra gamla elever som registrerat sig.

Så exakt hur stort är nuvarande arkiv hos StayFriends? Sajten har 2,2 miljoner medlemmar, fler än 60 000 foton och oändligt många minnen. Systemet sträcker sig också tillbaka flera decennier, så även du som är pensionär idag kan hitta foton från när du var liten!

Vänta inte, utan börja sök i skolhistorien redan idag. Det är som att läsa en gammal men intressant bok – du kan sitta i timmar och minnas tillbaka med bildernas hjälp!