Nej, vi har inte glöm de norra delarna av vårt avlånga land. De flesta gratiserbjudandena rör storstäderna, men ibland dyker det upp en pärla och det här är ett sådant tillfälle. Är du en fastighetsägare i Umeå kan du under bestämda tider hämta gratis sand hos kommunen.

Så här i annalkande vintertider är det fastighetsägarens skyldighet att se till att gången utanför bostaden där hyresgästerna håller hus är ordentligt sandad, för om någon halkar är det ägarens ansvar. Även om man kan tycka att det borde vara billigt och enkelt att hämta sand från Sahara så kostar det finkorniga materialet ganska mycket - men snart är det alltså gratis!

Umeå kommun låter dig hämta upp till 100 liter sand utan kostnad, förutsatt att du själv står för frakten och hanteringen. Denna gratis utdelning sker 25-26 oktober mellan 15 och 19, så se till att markera den tiden i din kalender nu.

Observera alltså att det endast är fastighetsägare som har rätt att komma och hämta sand gratis. Skulle 100 liter inte räcka för dina behov kan du köpa resten. De exakta adresserna hittar du på kommunens hemsida, som du kommer till genom att klicka på länken här nedanför.