Förr i tiden fanns det något som hette bibliotek (OK, de finns kvar) där man kunde provläsa böcker man var intresserad av innan man köpte dem. Tjänsten finns kvar kan man säga, men den har tagit en lite annan form! Hos Provläs kan du välja och vraka mellan mängder av böcker från många olika förlag.

En av de saker vi gillar allra mest med Provläs (förutom det perfekta namnet då) är hur lätt det är att prova. Hos nästan alla andra med en liknande tjänst måste du skapa konto, ange uppgifter och så vidare. Det är i och för sig inte svårt, men det är ändå ett litet hinder som en del inte orkar ta sig över.

Hos Provläs kan du direkt klicka på en bok (eller söka efter någon om du vet vad du vill ha) och sedan öppnas ett begränsat antal sidor direkt i webbläsaren. Inget konto behövs, och du kan BOKstavligt talat vara igång på några sekunder.

Naturligtvis har Provläs bara små smakbitar av varje bok, vill du köpa boken gör du det bäst någon annanstans! Men börja genom att klicka på länken här, kanske har vi precis räddat din kväll?