Matkostnader är en av de största utgifterna i ett hushåll och om du kan minska på dessa så har du förmodligen stora chanser att spara in mycket pengar i månaden. Här har vi ett tips om hur du får billigare mat och dessutom hjälper till att minska matsvinnet.

En sak är säker och det är att det slängs alldeles för mycket mat i Sverige och resten av världen. Ofta rör det sig om att folk köper för mycket, men det är också ett stort problem med varor som har en rekommenderad hållbarhetstid som gått ut, men som ändå är fullt dugliga och ätbara. Food2Change har tagit varit på detta och tagit fram en klubb som du kan gå med i för att få billigare mat och samtidigt göra miljön och ditt eget samvete lite renare.

Ok, så detta är inte gratis men vi tycker ändå det kan vara till glädje för många som vill spara pengar. För att få billigare mat måste du bli medlem hos food2change.se och det kostar 500 kronor för ett halvår. För det kan du hämta en gratis matkasse i veckan, eller det är i alla fall målet hos denna ideella förening. Värdet för matkassar som du kan hämta uppskattas till 9 000–10 000 kronor per år, så här finns det garanterat pengar att spara.