gratis fonder aktier

Låt dina pengar växa utan avgifter
Alla pengar som du förhoppningsvis har sparat genom att besöka gratis.se kan du förslagsvis investera i något. Och nu när bankräntan inte ger någonting tillbaka kan det vara en idé att lägga dina pengar i gratis fonder.

Finns det avgiftsfria fonder?
En fond är helt enkelt en samling av till exempel aktier eller räntebärande papper som obligationer. I stället för att äga aktier från ett företag äger du aktier i flera olika företag när du har en aktiefond. I vanliga fall betalar spararen en avgift till banken eller mäklaren för att denne ska förvalta ens pengar i fonden. Dessa avgifter är oftast små, men över lång tid blir det stora belopp som du ger bort, ibland helt i onödan.

Svenska gratisfonder
Internetmäklaren Avanza var först med att erbjuda en svensk aktiefond helt utan några avgifter. Den heter Avanza Zero och är en indexfond som följer de största eller mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Den andra stormäklaren Nordnet har också gratis fonder, såsom Superfonden Sverige.

Hur kan det vara avgiftsfritt?
Precis som med de flesta andra gratisprodukter erbjuder mäklare gratis fonder som ett sätt att få in fler kunder. När man väl har registrerat sig och öppnat sin depå vill man ofta ha andra produkter som kostar pengar. Därför finns det avgiftsfria fonder. Men det är så klart helt valfritt och vill du bara ha en svensk aktiefond som du inte behöver betala någon avgift för går det alldeles utmärkt att endast investera sina pengar i en enda gratisfond.