När man säger att man ska strömma musik på nätet tänker nog de flesta på Spotify, men det finns flera andra tjänster också som kan vara värda att hålla koll på. En av dem heter Tidal, och från och med den 25 december 2017 kan alla prova tjänsten helt gratis i tolv dagar.

Det första du vill veta, när du fått reda på att tjänsten är gratis, är förmodligen utbudet. Här kan Tidal stoltsera med 25 miljoner låtar och alla strömmas dessutom i ett format utan kvalitetsförlust. Tidal är dock så mycket mer än bara möjligheten att strömma musik. Du kan även läsa musikrelaterade artiklar och fördjupa dig mer i dina favoritartister. Det smidiga är förstås att allting samlas på ett och samma ställe.

Naturligtvis är gränssnittet väl genomtänkt och användarvänligt. Skapa dina spellistor utan krångel och radera oönskade låtar med ett klick. Så, vad är det då som skiljer Tidal från Spotify mest? Spotify har ju också ett sjukt stort utbud av musik.

Det är framför allt ljudkvaliteten faktiskt. Tidal strömmar i 1411 KPBPS, vilket kan jämföras med just Spotify som max kommer upp i 320. Tidal är för dig som kräver det bästa inom musik, och just nu kan du alltså testa tjänsten helt gratis i tolv dagar!