Under andra halvan av april kan du som bor i Halland åka HNJ-banan helt gratis med krösatåget. Sträckan gäller framför allt Halmstad till Nässjö.

Det är Hallandstrafiken som ligger bakom initiativet, och från början skulle det gälla från och med den 9 april, men då en stor del av spåren var under reparation under den perioden har man flyttat datumet. Det nya startskottet går vid 16 april, och gratiserbjudandet kommer gälla fram till och med den 29 april.

Provåkningen är tänkt att täcka 3 300 hushåll runtom i Halland. Det finns inga särskilda begränsningar, utan det är bara att sätta sig på tåget och åka utan att betala. Du vet så som många tjuvåkande stockholmare gör ...

Under banarbetet, som alltså nu kommer starta innan själva kampanjen, kommer det gå ersättningsbussar. Observera dock att det INTE är gratis att färdas med dessa bussar. Det här erbjudandet från Hallandstrafiken gäller endast krösatåget.

Exakt vad syftet med det gratis tågåkandet är för något framgår inte av historien, men det kanske inte spelar så stor roll för dig som behöver ta dig mellan Halmstad och Nässjö. Nu är det bara två veckor kvar, så planera in dina resor i kalendern redan nu!