Minnen är något av de viktigaste vi har. Det är minnena som får oss att komma ihåg härliga stunder, även om allt kan kännas hopplöst ibland. Tänk dig en trist dag när regnet öser ner, då finns det förmodligen inget bättre än att kura ner sig i soffan och minnas de där vackra stunderna tillsammans med nära och kära. Det kostar ingenting men ger dig en massa positiv energi – fast ibland går det inte. Man kommer helt enkelt inte ihåg och då kan man behöva lite hjälp på traven!

Så kan du minnas

Idag finns det en mängd olika appar och saker man kan använda för att föreviga minnena – så det inte glöms bort på de där regniga dagarna i soffan. Och till på köpet är det ofta alldeles gratis att föreviga minnen i form av video, bilder, inspelningar, “stories”, digitala vykort och en hel uppsjö av andra möjligheter – men dessa kan försvinna, så om du vill vara helt säker på att föreviga minnena är de hederliga fotografierna alltid bäst.
Om du väljer att skriva ut bilder på vanligt papper eller fotopapper är det viktigt att tänka på att förvara bilderna rätt. Solljus kan bleka pappret och förstöra bilderna om de inte förvaras korrekt. Du kan enkelt förvara dina fotografier i fotoböcker Onskefoto.se som erbjuder flera alternativ till fördelaktiga priser.

Säkra dina data

Allt fler personer upplever dataförlust. Det kan bland annat handla om att man blir bestulen på sin mobiltelefon eller att ens dator kraschar. En dag sitter du kanske med datorn i knäet och spiller en kopp kaffe över den – då kan du vinka adjöss till alla minnen i form av videos, foton och allt annat du har sparat ner på din maskin.
Vill man vara helt säker på att inga minnen försvinner gäller det att man använder ett bra tillvägagångssätt när man ska spara sina bilder och filer. Ju fler ställen du sparar filer och data på, desto mer osannolikt är det att dessa försvinner. Att du spiller en kopp kaffe över datorn i knät kan ju hända, men att du skulle göra om samma sak med de två andra datorerna i hushållet och samtidigt tappa bort ett USB-minne med alla filer på – är inte särskilt troligt.

Olika metoder

Här gäller det också att tänka på att använda olika metoder. Det betyder att du kan spara dina filer digitalt online, digitalt off-line och i fysisk form.
Låt oss ta ett exempel med några bilder. Du sparar bilderna på datorn, eventuellt i en molnlösning. Sedan tar du ett USB-minne och sparar bilderna där och till sist skriver du ut bilderna på fotopapper och sparar i ett fotoalbum. Det är ett säkert sätt att spara minnen – lycka till!