Borta är tiden då man behövde dyra program för att fixa till semesterbilderna. Borta är tiden då man var tvungen att bege sig till närmaste butik för att köpa en skiva som man sedan tog hem, stoppade i datorn och installerade. Idag går det att fixa proffsig bildbehandling helt gratis på nätet!

Programmet heter Photopea och är en riktigt skamlös kopia på Photoshop! Det gör det dock inte sämre, snarare tvärtom. I Photopea kan du fixa i princip allting som du kan i Adobes kostsamma program, och dessutom skickar det och tar emot bilder direkt via Google Drive. Du behöver alltså inte ens ha bilden på datorn för att redigera den, det räcker med att ha en internetanslutning.

Visst, alla funktioner finns inte här, men visste du att de allra flesta ändå bara utnyttjar en bråkdel av allt som går att göra i Photoshop? Det mest grundläggande finns här, det vill säga det du använder oftast. Du kan till exempel arbeta i både lager och masker. Programmet finansieras av reklam, men om du vill finns det ingenting som hindrar dig från att skänka en slant till skaparen av programmet – och då slipper du också reklamen.