Är du ung och har tråkigt? Är du trött på att bara sitta och dega framför skärmen? Eller du kanske är en förälder som vill få ditt barn att motionera mera men inte vet hur? Oavsett ska du definitivt fortsätta läsa den här texten!

I Umeå i Norrbotten kan nu alla skolungdomar som vill spela badminton helt gratis. Tiderna är vardagar 10-14, och aktiviteten är ledarledd för att hålla ordning och reda. Förutom att det är gratis är nog det bästa att du slipper boka tid - det är bara att komma förbi om du bor i närheten! Detta "erbjudande" håller i sig under hela juli.

Badminton är en snabb och fysiskt krävande sport där benstyrka och uthållighet värderas högt. Vid en första anblick ser det ut lite som tennis, men badminton är betydligt snabbare. "Bollen" är även den speciell, väldigt lätt och med en lite rund knopp framtill som agerar träffyta. Badminton kan spelas en mot en eller två mot två.

De flesta av våra nyheter rör Stockholm och Göteborg, så det är kul att för en gångs skull kunna skriva om norra Sverige också!