Den här nyheten är visserligen lite specifik då den bara gäller dig som bor i Järfälla, men den är så pass bra att vi ändå vill uppmärksamma alla Järfälla-bor på den. Du som fortfarande går i skolan (eller om ditt barn gör det förstås) är van att kunna resa gratis till och från plugget om du har för långt att gå.

Under sommarlovet kommer dock alla skolungdomar som går årskurs 6–9 samt gymnasieelever i första och andra ring att få åka gratis med SL! Det är precis lika bra som det låter, eller nej, det är bättre! Du behöver inte ens göra något för att få kortet, utan kan istället vänta i lugn och ro på att det dimper ned som ett färdigladdat SL Access-kort på posten.

Kortet kommer att vara alla tillhanda senast den 12 juni, och har du inte fått ditt då får du ringa och tjata lite på SL. Om du registrerar ditt kortnummer på sl.se kan du dessutom få det ersatt med ett nytt om du skulle slarva bort det i sommar.

Tänk också på att du måste vara minst 16 år för att regga konto, är du inte det blir det till att fråga mamma eller pappa.