Även om många gör det så är det inte säkert att det är lagligt att använda foton från internet hur som helst. Många bilder är upphovsrättsskyddade, och har du ambitioner att starta blogg eller hemsida kan det vara helt avgörande att veta var du kan få tag på bilder lagligt och säkert.

Tidningen PC för Alla har tagit fram en liten lista på en rad olika sajter du kan plocka bilder ifrån. Kändast är kanske Pixabay som har miljoner gratis bilder, och du behöver inte ens skapa konto för att komma åt allting. Men tidningen listar även sajter som Unsplash där du kan hämta gratis bakgrundsbilder (som kanske passar till de gratis bilderna).

Vill du ha en sökmotor som är anpassad för att bara leta fram bilder ska du testa Pexels som går igenom alla bildsajter så att du själv slipper. Som du märker har PC för Alla fixat en riktig kvalitetslista som man kan ägna en bra stund åt.

En del av sajterna har även anpassats för mobila skärmar, och då stöds naturligtvis både iPhone och Android. Använd bara länken här nedanför så kommer du till PC för Allas lista direkt, och därifrån kan du sedan klicka dig vidare till rätt program eller sajt.