gratis välgörenhet

Har du någon gång tänkt på hur du skulle kunna bidra till välgörenhet, utan att det för den sakens skull behöver kosta något för dig? I så fall vill vi tipsa om några enkla sätt där du kan bidra till gratis välgörenhet utan att betala något mer än din egen tid.

Klicka för att hjälpa
Ibland har man inget bättre för sig än att sitta och slösurfa på internet tills man hittar ett filmklipp med en katt som ligger på en soffa eller en person som ramlar från sin cykel och tappar byxorna. Det är under sådana stunder som man då och då frågar sig själv om det inte finns något bättre att göra. Och det gör det faktiskt. Det finns ställen där ute på nätet där du med några klick kan bidra till att andra skänker pengar till välgörenhet.

Donera ris via frågesport
Vår favoritsida för gratis välgörenhet är freerice.com – den här sidan ägs av FN:s livsmedelsprogram och har donerat miljarder riskorn till världens hungriga genom åren som den har varit aktiv. När du besöker sidan får du svara på frågor (de är på engelska men väldigt lätta i början) och för varje rätt svar doneras 10 riskorn via FN:s World Food Programme, som arbetar med att bekämpa hungern i världen. In och klicka och gör världen lite mindre hungrig!