De bästa gratisgrejerna

Välgörenhet

Letar du efter välgörenhet?
Gratis.se samlar alla erbjudanden och sajter om välgörenhet.
Vi garanterar att allt vi markerar som gratis verkligen är det! 

ideas island

Dagens gratiserbjudande är väldigt speciellt. Vem som helst (nästan i alla fall) får bo gratis på Fredrik Härens privata ö i Stockholms skärgård, men kravet att du måste ha en kreativ idé som du vill förverkliga. Vill du minska polariseringen i samhället? Kämpa mot svälten i Afrikanska länder? Göra något för Sveriges hemlösa? Är du en person som vill skapa och inte bara följa ska du absolut söka den här chansen.

Fredriks idé är att helt enkelt låna ut sin ö från 1 juni till 30 september. I år är det för sent (allt är redan fullbokat), men redan nu kan du försöka komma in till nästa år. Bara för att vara extra tydlig handlar det här inte om gratis boende utan vidare. Du måste ha en kreativ idé och Fredrik och hans lag väljer ut vilka de tycker har de bästa idéerna. Ön är inte till för dig som bara vill roa dig eller ha någonstans gratis att bo permanent.

Praxis är att besökare donerar i runda slängar 100 000 kronor till välgörenhet, men bli inte förskräckt nu! Har du inte massor av pengar i ryggen behöver du inte donera någonting! Det kostar ingenting att ansöka, så om du bor i Stockholm, varför inte ge ön en chans? Var seriös när du ansöker, men din idé behöver inte vara världsklass. Var inte nervös för att skicka in det du tror på!

undersökningar ger presentkort hos panel.se

Ett av de mest effektiva sätten att få gratis prylar och presenter idag är att utföra undersökningar hos diverse företag. Dagens företag gör nästan vad som helst för ”big data”, alltså att samla så mycket information om sina kunder att de kan skapa profiler som stämmer in ganska bra på folk de aldrig träffat!

Den här tjänsten heter kort och gott ”panel.se” och liknar andra tjänster som låter dig utföra undersökningar. Tyvärr går det inte att byta poängen du samlar mot kontanter, men däremot erbjuder panel.se att skänka pengarna till välgörenhet istället. Är du inte så altruistiskt lagd går det bra att få presentkort hos en mängd olika företag istället, bland andra Spotify.

Att regga sig på panel.se är naturligtvis gratis, och det är även gratis att använda tjänsten. Det enda du behöver investera är lite tid! Om du tycker det låter läskigt med all data som samlas in behöver du inte oroa dig, eftersom alla anonymiseras. Det betyder att företagen ser att folk gillar att fiska till exempel, men det framgår inte VEM det är som gillar att fiska.

Om du laddar ned appen kan du få belöningarna till den istället för på mejl.

gratis välgörenhet

Vi gissar att din första tanke är: ”vad är haken”? Haken är att du måste titta på lite reklam, men för det besväret skänker du pengar till välgörenhet utan att det kostar dig en krona!

Appen som du behöver heter passande nog Bigheart och den kan du ladda ned på både Apple och Android. Appen är såklart gratis att ladda ned, och det enda du behöver genomlida är alltså lite reklam i form av korta små klipp. Dessa reklamsnuttar står för finansieringen till välgörenhetsorganisationerna.

En extra bra detalj är att du själv väljer vilken organisation du vill stödja med appen. Här finns Rädda Barnen, Cancerfonden, Läkare utan gränser och många fler.

Så hur mycket pengar går till välgörenhet om du är en flitig reklamtittare? Enligt utvecklarna av appen kan du skänka mellan 50 och 115 kronor per månad. Det kanske inte låter så mycket, men med tanke på att allting är helt gratis är det ju riktigt bra! Tänk nu om alla i Sverige skulle skänka 100 kronor per månad till välgörenhet, hur mycket pengar det skulle bli då …

Du kan ladda ned appen från sajten vi länkar till här.

välgörenhet med robin hood

Idag upptäckte vi en alldeles utmärkt sajt för dig som bryr dig lite extra. Den heter Robin Good och har som idé att ge en del av pengarna som du betalar för en produkt eller tjänst till välgörenhet. För dig som kund är det helt gratis, bortsett från att du givetvis måste köpa produkten eller tjänsten – men det kostar ingenting extra!

Robin Good slussar trafik till olika sajter, och för det får de betalt. Summan de får betalt delar de på hälften – 50 procent behåller de själva och 50 procent skänker de till välgörenhetsorganisationer. Det är helt enkelt en smart idé där företaget betalar till välgörenheten när Robin Good skickar kunder till dem.

Robin Good är även väldigt ärliga och transparenta av sig, så du ser redan innan du genomför ditt köp hur mycket av pengarna som går till välgörande ändamål. Dessutom kan du själv välja organisation som en del av dina pengar ska gå till! Allt är supertydligt och enkelt att första på Robin Goods hemsida.

Det är väldigt viktigt att du besöker butiken via Robin Good, för annars fungerar det inte. Du börjar med att klicka på knappen här under för att besöka Robin Hood, och därifrån väljer du sedan en butik som de har med (det finns massor).


Delta i undersökningar

Schibsted är nog inte lika kända som de varumärken de representerar. Hos dem hittar du bland andra Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket och Kundkraft. Schibsted-panelen låter dig utföra undersökningar som ofta baseras på deras varumärken. Det kan handla om allt från hur du upplever en vissa hemsida till reklam om olika produkter. Men du arbetar naturligtvis inte gratis år dem!

Ju fler undersökningar du är med och bidrar till, desto fler poäng får du. Dessa poäng kan sedan bytas in mot belöningar (värdecheckar) eller, om du är altruistiskt lagd, skänkas till välgörenhet. En undersökning brukar inte ta mer än fem minuter att slutföra, så särskilt mycket tid behöver du knappast offra.

Om du vill växla in dina poäng mot värdecheckar är det SF Bio som gäller, om du istället tänker skänka bort allt till välgörande ändamål måste du välja Röda Korset. Anmäl intresse idag så kan du också börja få undersökningar via mejl. Det är väldigt lätt att delta och du behöver inga särskilda program eller några speciella kunskaper.

Genom att investera lite tid får du alltså betalt i gratis välgörenhet eller gratis bio. Gå med i Schibsted-panelen idag!

skicka ett spinnogram till en katt

Det är inte varje dag du har chans att ge bort något gratis till en katt! Eller ja, naturligtvis är det ju så att själva gåvan kommer till kattens ägare, även om vi tvivlar på att ägaren kommer vilja äta kattmat!

Ett spinnogram låter ju misstänkt likt ett blommogram, och visst finns det likheter. Du skickar en gåva till en mottagare, men istället för blommor får de kattmat! Så nu har du förstått att ett spinnogram är till för katter och inte för människor, men vad består det av egentligen?

Det innehåller 100 gram torrfoder som är särskilt anpassat för kastrerade utekatter (det du!). Dessutom inkluderas två små portionspåsar på 50 gram styck med lite större smakupplevelser såsom lamm, kalkon och kyckling. Och nu till det kanske bästa av allt: att skicka ett spinnogram till någon kostar bara 19 kr inklusive frakt! Av dessa 19 kr går dessutom fem kronor till Norrtälje katthem, så dina pengar går delvis till välgörande ändamål också.

Tänk bara på att du måste använda Swish som betalningsmetod (inga andra alternativ finns tillgängliga) och du behöver bekräfta med mobilt bank-ID.

Om du skickar spinnogrammet till dig själv (jodå, det går att göra det också) kan du dessutom vara med och tävla om en årsförbrukning av kattmaten Mjau Noga utvalt. Läs mer genom att klicka på länken här nedanför.

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut
avicii poster

OK, så den här gången vill vi delvis be dig att skänka pengar till ett gott syfte, men det finns lite gratis och gott också! Trendyroom heter webbsajten och den sysslar huvudsakligen med att designa planscher för utsmyckning. Du kan ladda ned dessa gratis och sedan skriva ut dem. Har du ingen skrivare själv erbjuder Trendyroom den tjänsten för en mindre avgift.

För att stödja kampen mot barncancer har Trendyroom ett samarbete med Barncancerfonden. Via en länk från Trendyrooms sajt kan du ge ditt bidrag!

Förutom Barncancerfonden kan du även bidra till UNICEF och World Animal Protection. Med tanke på alla pengar du sparat genom att följa Gratis.se kanske du kan bidra med en slant? (Vi skojar bara, det är såklart ditt val.)

Planscherna är väldigt varierande i sin natur och kan vara både i svartvitt och i färg, illustrationer och enbart text. Du kan välja hur många motiv du vill, men du får själv stå för inramningen såklart. Trendyrooms skapare Patrik Bergling laddar upp nya motiv regelbundet, men om du vill kan du även fråga honom om specifika motiv. Det kanske till exempel är dags för bröllop eller studenten? Patrik är väldigt skicklig och kommer alltid försöka leverera det du önskar.

fritidsbanken delningsekonomi låna

Om du inte känner till Fritidsbanken och deras koncept är det definitivt dags att du börjar göra det nu. Numera är de väldigt populära, men lite extra uppmärksamhet skadar säkert inte …

Fritidsbanken samlar in prylar tack vare att folk är generösa nog att ge bort saker de inte längre har användning för. Dessa saker, ofta sport- och fritidsutrustning, kan vem som helst låna förutsatt att man har turen att en Fritidsbank ligger belägen där man bor. På deras hemsida kan du snabbt och lätt söka upp närmaste Fritidsbank själv.

Saken du lånar måste alltså finnas hos din lokala Fritidsbank. När du väl hittat något kan du till att börja med vara säker på att produkten har testats så att den är säker för bruk. Fritidsbanken går igenom allt de får in så att det inte händer några onödiga olyckor då de lånar ut. När du väl lånar något får du behålla prylen i upp till 14 dagar, men du kan naturligtvis lämna tillbaka den tidigare än så.

Fritidsbanken är inte vilken organisation som helst heller. Sveriges kronprinsessa Victoria driver en stiftelse som delar ut pengar till verksamheter som främjar hälsa och gemenskap bland barn. Fritidsbanken är en av aktörerna som fått ett anslag!

Gratis välgörenhet

Erbjudandet gäller inte längre 06/04/2017 gratis tjänster

gratis välgörenhet

Har du någon gång tänkt på hur du skulle kunna bidra till välgörenhet, utan att det för den sakens skull behöver kosta något för dig? I så fall vill vi tipsa om några enkla sätt där du kan bidra till gratis välgörenhet utan att betala något mer än din egen tid.

Klicka för att hjälpa
Ibland har man inget bättre för sig än att sitta och slösurfa på internet tills man hittar ett filmklipp med en katt som ligger på en soffa eller en person som ramlar från sin cykel och tappar byxorna. Det är under sådana stunder som man då och då frågar sig själv om det inte finns något bättre att göra. Och det gör det faktiskt. Det finns ställen där ute på nätet där du med några klick kan bidra till att andra skänker pengar till välgörenhet.

Donera ris via frågesport
Vår favoritsida för gratis välgörenhet är freerice.com – den här sidan ägs av FN:s livsmedelsprogram och har donerat miljarder riskorn till världens hungriga genom åren som den har varit aktiv. När du besöker sidan får du svara på frågor (de är på engelska men väldigt lätta i början) och för varje rätt svar doneras 10 riskorn via FN:s World Food Programme, som arbetar med att bekämpa hungern i världen. In och klicka och gör världen lite mindre hungrig!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut

Vinn iPhone 7 Red

Erbjudandet gäller inte längre 05/04/2017 gratis tävlingar

gratis iphone tävling

Nu har du chansen att vara med i en helt gratis tävling, där du kan vinna den senaste iPhone-modellen som annars går lös på cirka 8 600 kr. Dessutom tar det inte lång tid att delta, så varför inte spendera några av minuterna du har på att få med ditt namn i lottdragningen? Var med nu på direkten och vinn iPhone!

Svara på en kort enkät
Det är inte ofta som det är så här lätt att delta i en tävling, tänk bara på att du måste vara minst 18 år … Det enda du behöver göra är att först klicka på den här länken, svara på två frågor om hur du använder din smarttelefon, och därefter registrera dig med dina personuppgifter. Efter det behöver du bara slutföra processen och sedan kan du börja hoppas på att just du blir den som vinner Apples nya teknikmonster.

Apples senaste modell – för välgörenhet
Den nya modellen av iPhone 7 heter (PRODUCT)RED och är röd av en anledning. För varje enhet av denna speciella iPhone som Apple säljer bidrar de med pengar till Globala fonden som stödjer HIV/AIDS-program, med målet att bidra till en AIDS-fri generation. Vinn iPhone nu och visa samtidigt att du har varit en del av en välgörenhet för ett riktigt gott ändamål!

Tyvärr, detta erbjudande har löpt ut


Missa inte något erbjudande!

Våra bästa erbjudanden är ibland begränsade, till exempel ”endast 500 gratisprov tillgängliga”. Vill du få dessa erbjudanden först? Prenumerera på våra mejl!

Börja tjäna pengar på dina åsikter

Spara hundralappar på matkassar från Middagsfrid