Om du inte känner till Fritidsbanken och deras koncept är det definitivt dags att du börjar göra det nu. Numera är de väldigt populära, men lite extra uppmärksamhet skadar säkert inte ...

Fritidsbanken samlar in prylar tack vare att folk är generösa nog att ge bort saker de inte längre har användning för. Dessa saker, ofta sport- och fritidsutrustning, kan vem som helst låna förutsatt att man har turen att en Fritidsbank ligger belägen där man bor. På deras hemsida kan du snabbt och lätt söka upp närmaste Fritidsbank själv.

Saken du lånar måste alltså finnas hos din lokala Fritidsbank. När du väl hittat något kan du till att börja med vara säker på att produkten har testats så att den är säker för bruk. Fritidsbanken går igenom allt de får in så att det inte händer några onödiga olyckor då de lånar ut. När du väl lånar något får du behålla prylen i upp till 14 dagar, men du kan naturligtvis lämna tillbaka den tidigare än så.

Fritidsbanken är inte vilken organisation som helst heller. Sveriges kronprinsessa Victoria driver en stiftelse som delar ut pengar till verksamheter som främjar hälsa och gemenskap bland barn. Fritidsbanken är en av aktörerna som fått ett anslag!