Dagens gratiserbjudande är väldigt speciellt. Vem som helst (nästan i alla fall) får bo gratis på Fredrik Härens privata ö i Stockholms skärgård, men kravet att du måste ha en kreativ idé som du vill förverkliga. Vill du minska polariseringen i samhället? Kämpa mot svälten i Afrikanska länder? Göra något för Sveriges hemlösa? Är du en person som vill skapa och inte bara följa ska du absolut söka den här chansen.

Fredriks idé är att helt enkelt låna ut sin ö från 1 juni till 30 september. I år är det för sent (allt är redan fullbokat), men redan nu kan du försöka komma in till nästa år. Bara för att vara extra tydlig handlar det här inte om gratis boende utan vidare. Du måste ha en kreativ idé och Fredrik och hans lag väljer ut vilka de tycker har de bästa idéerna. Ön är inte till för dig som bara vill roa dig eller ha någonstans gratis att bo permanent.

Praxis är att besökare donerar i runda slängar 100 000 kronor till välgörenhet, men bli inte förskräckt nu! Har du inte massor av pengar i ryggen behöver du inte donera någonting! Det kostar ingenting att ansöka, så om du bor i Stockholm, varför inte ge ön en chans? Var seriös när du ansöker, men din idé behöver inte vara världsklass. Var inte nervös för att skicka in det du tror på!