Det här är ett helt nytt koncept som många förmodligen har missat. På senare tid har de fått mer uppmärksamhet då deras aktivitet bland annat synts i TV4, men vi tycker att ännu fler borde känna till det här. Fritidsbanken baseras sitt koncept på delningsekonomi, det vill säga att man delar prylar med varandra istället för att köpa nytt. Tanken är att föremål och annat ska komma till användning istället för att ligga i ett hörn och skräpa.

Delningsekonomi passar naturligtvis inte alla. Men idén är så intressant att den går få obemärkt förbi. Fritidsbanken är helt beroende av folks generositet, eftersom sakerna de samlar in skänks. De som väljer att ge bort prylar får alltså inte en krona för det, men säkert ett leende! Trots att allt skänks och att allt är gratis att låna så andas ändå Fritidsbanken kvalitet.

All utrustning som lämnas in kontrolleras noga så att den är säker att använda. Men nu till det roliga, vilken nytta kan just du ha av det här? Surfa in hos Fritidsbanken (använd länken här nedan) och kolla om de finns på din ort. Sedan kan du bege dig dit för att låna vad du vill i deras sortiment i upp till 14 dagar - helt gratis och utan baktankar!