Har du precis skaffat en ny dator? Då är det bra att fixa ett rejält antivirusprogram som gör surfen säker. Dessutom är det ju så att du inte behöver ha skaffat en ny dator, du kanske helt enkelt bara är lika trötta som oss på att betala onödigt med pengar för antivirusprogram som gör mer skada än nytta!

Avast antivirus innehåller bland annat skydd för din webbkamera (något som de flesta laptops idag är utrustade med) som gör att inga obehöriga kan använda den i smyg medan du tror att den är avstängd. Dessutom finns det inbyggt skydd mot så kallade utpressningstrojaner, alltså "virus" som krypterar filer på din datorn och sedan begär pengar för att låsa upp filerna åt dig. Med Avast kan inga filer krypteras utan att du uttryckligen godkänner det.

Fler än 400 miljoner människor använder Avast, vilket gör det till ett av världens mest nedladdade antivirusprogram. Den tekniske kan även betala extra för VPN. VPN gör din surf anonym för din internetleverantör och dessutom slipper du bli blockad av tjänster som SVT Play och Netflix för att du råkar befinna dig i fel land. Ladda ned Avast antivirus idag, det är helt gratis (VPN-tjänsten kan du prova gratis i en vecka, sedan börjar den kosta pengar).