Att låna pengar kan ofta kännas lite läskigt, men faktum är att det helt och hållet beror på hos vilken bank du ansöker om lånet. Hos LSB (Lån & Spar Bank) ser du direkt fullständiga villkor för lånet samt hur mycket räntan blir totalt. Räntan är alltså kostnaden för att låna pengar, och det som du betalar som motprestation för att banken tar risken att låna dig en summa.

Det är jätteenkelt att komma igång, men du får naturligtvis inte låna utan att banken gör en kreditprövning på dig först. Men det första steget du som låneintresserad tar är att bestämma lånebelopp och återbetalningsperiod. Det finns två mätare du själv kan dra i för att se hur stor månadskostnaden blir. Observera att den baseras på fem procent ränta, och att räntan sätts individuellt efter varje enskild kreditprövning.

Du kan låna minst 50 000 kronor, och som mest en halv miljon. Du väljer själv om du vill betala av under 2 år (minst) eller 12 år (mest). Vi tror att du vill veta mer exakt vad räntan kostar (alltså vad lånet kostar), och LSB ger ett exempel på det: lånar du 200 000 kronor och betalar av under tio år kommer den totala räntekostnaden för hela lånet att bli 50 000 kronor. Återigen är detta ett exempel, när du får din individuella ränta bestämt kan summan komma att ändras.