Om du inte får ut det du vill av Google Books, eller kanske rentav bara vill stödja en liten svensk sajt istället för en amerikansk jätte, ja då kan provläs.se vara något för dig! Här väljer du bland tusentals böcker, och ofta kan du läsa de 20 första sidorna av ett verk. Naturligtvis finns inte hela boken till gratis provläsning, utan endast en del av den så att du får ett smakprov.

Så exakt hur går det till att testa lite gratis läsning? Det kunde faktiskt inte vara enklare. Först klickar du på länken här nedanför för att direkt ta dig till provläs.se. När det är gjort söker du upp en bok, antingen genom att söka på exakt titel (om du vet precis vad du är ute efter) eller genom att filtrera med hjälp av kategorier.

När du hittat en bok du vill provläsa är det bara att klicka på "provläs". Du får du upp den digitala boken direkt i din webbläsare! Naturligtvis går det bra att läsa på paddan eller telefonen också. Om du tycker provläs.se är en bra idé ska du naturligtvis sprida sajten till vänner och bekanta. Testa redan idag!