Är du ung är chansen att du drömmer om att bli en känd YouTuber ganska hög. Men det är inte helt lätt att bli en ny Pewdiepie, eller ens i närheten av att bli lika berömd som honom. Det krävs bra idéer, kreativitet, hårt arbete och inte minst ett bra redigeringsprogram som gör att du kan göra dina videor precis så där roliga och attraktiva som stjärnorna.

Om du startar från noll har du säkert inte särskilt mycket pengar att investera i videoredigering heller. Vilken tur då att det finns gratisprogram som håller hög klass! Techradar har listat de bästa gratisprogrammen just nu, och de har dessutom varit vänliga nog att notera om det går att ladda upp direkt till YouTube eller inte, hur länge prövoperioden varar och så vidare.

De listar fem gratisprogram och dessutom fem program som kostar pengar. Tänk på att även betalprogram kan ha gratis prövoperioder. Så fort du kommer igång med redigeringen kommer du dessutom märka hur otroligt roligt det är. Oftast är det inte programmet som sätter gränser, utan din fantasi. Starta bloggen eller YouTube-kanalen idag och testa dina vingar!