Januari är känd som årets fattigaste månad och för många småbarnsfamiljer blir livet tufft under några veckor. Framför allt nu, det vill säga veckan innan barnbidraget, kan många känna hur tomt det är i plånboken. Men ingen fara, för nu listar Sydsvenskan sju tips hur du och din barnfamilj överlever de sista veckorna i januari.

Tips nummer ett handlar om Teknikens och Sjöfartens hus. Visst kanske historia inte är så roligt för barn om den bara berättas verbalt, men om de själva får chansen att utforska en ubåt blir det nog lite intressantare ...

Om du hellre vill göra något utomhus kan vi rekommendera Folkets Park där det går att åka skridskor. Saknar du skridskor kan du alltid kolla med närmaste Fritidsbank om de har några att låna ut. Om du är där under en söndag får du dessutom gratis lektion i hur man åker skridskor.

Är dina barn djurälskare finns Almviks 4H-gård där de kan titta på hästar, får, grisar och andra djur på nära håll. Det brukar alltid vara populärt bland yngre!

Det finns flera alternativ till, men hoppa in hos Sydsvenskan själv och läsa hela artikeln. Naturligtvis är det är fördel om du bor i Skåne ...